Prodaja sa "kućnog praga" na zrenjaninski način

Oko stotinu prodavaca povrća na zrenjaninskim pijacama ostalo je bez mesta za rad. Slično je i u susednim opštinama, gde postoje pijačne tezge. Problem pokušavaju da reše i prodajom sa "kućnog praga".

Aleksandar Ćuk iz Zrenjanina  iznenada je  u komšiluku dobio mini pijacu, jer su komšije, dugogodišnji prodavci voća i povrća, morali da presele svoju tezgu sa centralne pijace. Ovo je po oceni kupaca bolje, jer tako kraće borave van kuće.

"Prodavnice su krcate, čeka se dugo. Redovi su. Ne kažem da nisu snabdevene, snabdevene jesu ali čisto zbog kontakta. Manje je kontakta,"kaže Aleksandar Ćuk.

Količine povrća koje se nude su ograničene. Prodavci plaše kako da sačuvaju sveže povrće tokom vikenda, ako zabrana kretanja bude trajala duže.

[CH: Stanka Vidaković, prodavac]

"S obzirom na sveže proizvode salate, luka i tih sezonskih proizvoda to do ponedeljka ne bi moglo da opstane. Pa eto u svakom slučaju, ako ne uspemo da prodamo mi ćemo podeliti našim mušterijama. Mislim, bolje tako nego da bacimo,"smatra Stanka Vidaković, prodavačica.

Najveći problem proizvođačima povrća je plasman robe.

 Monika Tot, proizvođač povrća iz Mihajlova, kaže da joj poznanici traže gotove proizvode, naročito rotkvice,  salate, ali da se ne isplati dostava dve - tri vezice rotkvica.

Nešto jednostavnija je situacija sa cvećem, jer ono može duže da stoji, ali i pored toga zanimljivo je za prodaju sa kućnog praga.

Dok su kapije pijaca u Zrenjaninu zatvorene, otvoren je prostor za nove ideje. Za samo dva dana pokrenuto je nekoliko elektronskih pijaca sa više od 5000 pratilaca i potencijalnih korisnika.

 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво