Klasici kao psihoterapija iz ugla budućeg psihologa

Vanredno stanje prekinulo je i studentske obaveze. Jelena Mitić, studentkinja završne godine Psihologije u svom domu u Leskovcu pravi emisije u kojima čita delove književnih dela i dela iz oblasti.

Patnja rađa veliku mudrost. Zato su njen izbor bili ruski klasici, ali i Hese, Balzak. U drugoj sezoni  emisije koju stvara u kućnim uslovima na red su došli psiholozi i psihoterapetu. Aktuelni trenutak  ih je  nametnuo.

„Ako su vesti koje svakodnevno iščitavamo i na sebe primamo neka vrsta hrane, onda bi želela da moja emisija bude vitamin koji ćete odabrati da u sebe unesete onda kada vam je potreban", ističe Jelena Mitić, student psihologije i autor emisije "Naruši buku ćutanjem".

Njena ciljna grupa su svi oni koji vole književnost, koji tragaju za samopomoći i odgovore nalaze u psihoterapiji. Sve ih je više. Svojim izborom i prijatnim glasom ova krha devojka, student završne godine psihologije  pokušava da im kanališe puteve spoznaje.

„Kao što bi moj profesor rekao pored toga što sada treba obratiti pažnju sada ponajviše na čistoću ruku  i na čistoću našeg doma, potrebno je da obratimo pažnju na čistotu unutar nas samih. Okrenite se sebi, okrenite se svojim bližnjima i negujte odnose", kaže Jelena Mitić.

Uz autore koji nas teraju da osećamo i tako naučimo nešto o sebi, najvažniji je optimizam. Dodatnu količinu dobija od  druga koji joj pomaže da  „Naruši buku ćutanjem" uobliči. Funkcionišu samo on-lajn veze.

„Nasnimi na telefon vokal njen i pošalje mi jedno 4,5 sata materijala i onda zajedno sa muzikom koja će da ide u pozadini i onda krene da mi kuca. Ovo će ovako da uradiš, ovo ovako, ono onako", naglašava Vanja Tasić, Jelenin drug i producent emisije.

Intenzivnije i produktivnije nego ranije, emisija „Naruši buku ćutanjem" sada  svakog petka na Ju tjub kanalu. Ovo je novo kolektivno iskustvo za sve nas poručuje Jelena Mitić. Svako ga različito proživljava zato budite blagi prema sebi iskoristite bogatstvo internet sadržaja ili jednostvno uživajte u tišini. Oslušniti sebe.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво