Još jedna poruka podrške čeličnih prijatelja iz Šangaja

Šapčanka Ema Uzejrović predaje srpski jezik na Šangajskom univerzitetu za međunarodne studije. Njeni studenti, snimili su video i poslali poruke podrške našem narodu.

Gu Junhao i Luo Huaj Jue izabrali su da se na predavanjima zovu Janko i Julijana. Za četiri meseca, zavoleli su ne samo srpski jezik već i naše običaje i kulturu.

„Iako moji studenti uče srpski jezik tek nekoliko meseci, oni mnogo vole Srbiju i naš narod, i zbog toga su odlučili da snime video podrške nama i da nam kroz svoja iskustva pomognu“, kaže Ema Uzejrović, profesorka kineskog jezika.

„Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo, zajedno do pobede, napred Srbija“, samo su neke od poruka studenata iz Kine.

Ema Uzejrović u Kini živi pet godina. U Srbiju se vratila u januaru, sa studentima svakodnevno komunicira, jer zbog epidemiološke situacije, od marta imaju onlajn predavanja.

„Svakog dana dobijam poruke od njih, govore mi da je zaista bitno da slušam savete stručnjaka, da budem disciplinovana i da budem strpljiva. Veoma je bitno da svako od nas zna da igra bitnu ulogu u borbi protiv epidemije i da je to jedini način da se izborimo sa epidemijom. Ostanite kod kuće“, dodaje Ema Uzejrović, profesorka kineskog jezika.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво