Stigli paketi pomoći za najugroženije u Bujanovcu

Bujanovačka Narodna kuhinja radila je do kraja februara, kada se završio osmomesečni period finansiranja. Ima 1200 korisnika, Srba, Albanaca i Roma, i po broju korisnika je druga kuhinja u Srbiji.

Najugroženijim porodicima, u trideset mesnih zajednica, Opština i Krizni štab  podelili su 120 paketa osnovnih životnih namirnica i sredstva za higijenu. Očekuju i pomoć iz Crvenog krsta Srbije za socijalno ugrožene i  višečlane porodice.  Iz zaliha Crvenog Krsta je distribuirana  pomoć do udaljenih planinskih sela.

 

 


‚‚Naše zalihe nisu baš  prevelike, pre bi se reklo da su  skromne, ali ih Crveni krst vrlo rado deli u ovom trenutku sa ljudima koji imaju tu potrebu. Jedno selo gde smo mi učestvovali je selo Bratoslece, radi se o osam porodica u tom selu, koji su u stanju socijalne potrebe, jer je većina tog malog mesta u okolini Bujanovca - bez primanja ili su to lica sa invaliditetom ili oni koji žive sa njima, ali nemaju nikakva primanja. Pritom u selu nemaju čak ni prodavnicu", kaže Bratislav Lazarević, iz Crvenog krsta Bujanovac.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара