Preorjentacijom proizvodnje, loznički poslodavci čuvaju radnu snagu

U vreme pandemije sa velikim izazovima suočavaju se i poslodavci koji su prinuđeni da otpuštaju radnike ili privremeno zatvore preduzeće. Međutim, ima firmi, koje su u nameri da očuvaju likvidnost i zadrže radnike preorjentisali svoju proizvodnju i obezbedili posao za još ljudi.

Do uvođenja vanrednog stanja u ovom pogonu se proizvodila kozmetika koja se izvozila. Kada su granice zatvorene, a izvoz zaustavljen, zbog brojnih radnika i njihovih porodica posao nije smeo da stane. Zato su sirovine poput alkohola iskorišćene za proizvodnju sredstava za dezinfekiciju. Velika potražnja omogućila je posao i za nove radnike.

"Ja sam imao tu sreću da u današnje vreme kad su mnoge firme počele da daju otkaze zbog cele ove situacije koja se dešava u zemlji, da se zaposlim u ovoj firmi i što je najbitnije da nađem posao u struci", kaže Milenko Popović.

"Primili smo i nove radnike bez obzira na celu situaciju, plate će nam biti redovne koliko god da ova situacija traje i bez obzira da li ljudi rade u firmi ili su kod kuće zbog svojih zdravstvenih problema", ističe Milena Srećković, šef smene.

Uz promenu proizvodnje, i sirovine i ambalaža više se ne uvoze iz zemalja širom sveta već se nabavljaju od domaćih proizvođača.

"Mislim da ćemo na taj način dati nemerljiv doprinos opstanku svih firmi za koje smo neposredno vezani i čini mi se, da ćemo ako novac bude kružio u našoj zemlji, brže izaći iz  krize i prebroditi ovu situaciju koja je nastala", kaže Olgica Samoilović, preduzetnica iz Loznice.

Zbog povećanog obima posla, sredstva za dezinfekciju sada se proizvode u tri smene, a veliki deo proizvoda doniran je zdravstvenim ustanovama u Loznici i Beogradu.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво