Šabac proglasio najbolje sportiste

Sportski savez Šapca ima više od 130 klubova i udruženja, i oko 5.000 registrovanih sportista. Priznanja najboljim kolektivima i pojedincima, za prethodnu godinu, dodeljeno je jubilarni, 40. put.

Najlepšu stranicu u istoriji kluba, prošle godine, ispisali su šabački vaterpolisti. U gradu koji do pre pet godina nije imao zatvoreni bazen, ostvarili su istorijski uspeh.

"Sa seniorskom ekipom smo osvojili duplu krunu, od pet mlađih kategorija, koliko se takmiči u sistemu vaterpolo saveza, sa dve smo prvaci države, sa jednom vicešampioni, zaista lepa godina", navodi Nenad Živanović, VK "Šabac", najuspešniji sportski kolektiv.

Najsupešnija sportistkinja je Katarina Gačević iz Atletskog kluba AŠK-Tempo. Golman Metaloloplastike Todor Jandrić, posle ankete nedeljnika Glas Podrinja, najbolji je i po oceni Sportskog saveza.

"Velika je čast biti sportista jednog velikog grada kao što je Šabac, naravno da imponuje i daje mi podstrek da treniram još više u narednom periodu i da tako i ostane", ističe Todor Jandrić.

Vaterpolista Đorđe Vučinić i rukometašica "Medicinara" Lana Mijailović su najbolji mladi sportisti.

"Velika čast, mnogo mi je drago, motivisan sam da nastavim i dalje ovim tempom", poručuje Đorđe.

"Osvojili smo kadetsko državno prvenstvo, bili smo drugi sa reprezentacijom na EP u Gruziji, i ova godina je, iskreno, najbolja godina u mojoj karijeri i nadam se da ću tako i da nastavim", ističe Lana Mijailović.

Tekvodno klub "Šabac" ima dva laureata. U renoviranom Sokolskom domu koji je svoja vrata otvorio posle 14 godina, Miloš Lazić je proglašen za najboljeg sportskog stručnjaka, dok je Jovan Dedić najuspešniji sportski radnik.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије