Iz pogona "Tigar tajersa" više od 13 miliona guma

Kompanija "Tigar tajers" iz Pirota, koja je deo francuskog "Mišlena", jedan je od najvećih srpskih izvoznika. U prošloj godini ostvareni su rekordni rezultati u proizvodnji, a značajna sredstva odvojena su i za sređivanje gradske infrastrukture i pomoć pirotskim školama.

U prošloj godini iz proizvodnih pogona "Tigar tajersa" izašlo je 13,2 miliona guma, koje su izvezene na 700 destinacija širom sveta.

Milena Tošić, finansijski direktor "Tigar tajersa" kaže da su 2019. godine ostvareni rekordni prihodi od postojanja kompanije.

"Osim prodaje naših proizvoda, bavimo se i prodajom proizvoda drugih Mišlenovih fabrika, kao što je fabrika "Viktorija" u Rumuniji. Time smo, uslovno rečeno, prodali proizvodnju dva "Tigar tajersa", kaže Tošićeva.

"Tigar tajers" trenutno zapošljava 3.700 radnika. Novi projekat "Triatlon", omogućiće zapošljavanje novih.

Zoran Kostić, direktor za ljudske resurse kaže da ono što je važno je da projekat "Triatlon", čija realizacija počinje ove godine, donosi 300 novih radnih mesta.

"Tako da će fabrika sigurno preći broj zaposlenih od preko 4.000 i time postati jedna od najvećih Mišlenovih fabrika u svetu", kaže Kostić.

Igor Zemit, generalni direktor "Tigar tajersa" kaže da je suština da ljudi čine kompaniju.

"Mi se trudimo da im to predočimo i zato stalno ulažemo u njihovo usavršavanje. Rezultati naše kompanije, upravo govore u prilog tome", istakao je Zemit.

Ova kompanija podržala je sa 150.000 evra projekat za bolju saobraćajnu bezbednost Piroćanaca.

broj komentara 0 pošalji komentar