U valjevskim vrtićima decu, zbog zagađenosti vazduha, ne izvode u dvorište

Valjevo je danima među najzagađenijim gradovima u Srbiji. Proveravali smo kako se u Predškolskoj ustanovi poštuje preporuka Ministarstva prosvete čiji je cilj očuvanje bezbednosti i zdravlja dece.

Ovako je bilo pre podne ali i nekoliko prethodnih dana u svih devet dečjih vrtića u Valjevu. Zbog velikog zagađenja vazduha deca nisu izvođena u dvorišta vrtića. Ukupno je 2.500 mališana u predškolskoj ustanovi.

 

"Mi popštujemo preporuku Ministarstva prosvete. S tim, što smo i ranije u vezi te preporuke, kad god smo imali saznanja da je povećana koncentracija PM čestica u vazduhu, ponašali se u skladu sa preporukom koju smo dobili, što je podrazumevalio da ne izvodimo decu na vazduh i što češće provetravanje prostorija u kraćem vremenskom intervalu u odnosu na uobičajeno provetravanje, objašnjava Zlatomir Marković, direktor PU "Milica Nožica" iz Valjeva.

U zimskom periodu kada se zna da je u Valjevu svake godine veliko aero-zagađenje, predškolska ustanova organizuje boravak dece na svežem planinskom vazduhu. Na Divčibarama i Zlatiboru trenutno je 150 valjevskih mališana.

 

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво