Tragajući za biološkim roditeljima posumnjao da je jedna od „nestalih beba“

Afera „Nestale bebe“ već čitavu deceniju potresa Srbiju. Roditelji ne odustaju od svoje borbe, traganja za istinom o deci koja su zvanično mrtvorođena ili preminula ubrzo nakon rođenja. Njima se sve češće pridružuju i deca koja su usvojena i tragaju za svojim biološkim roditeljima sumnjajući da su deo te priče.

Mlađan Radivojević rođen je u martu 1981. godine u Opštoj bolnici Kruševac. Odrastao je u Donjem Adrovcu kod Aleksinca sa saznanjem da je usvojen. Nedavno je krenuo u potragu za biološkim roditeljima.

„Krenuo sam da tražim svoju porodicu, imam decu, i pošao sam da tražim majku, da vidim koja je. Otišao sam u Centar za socijalni rad, oni su mi rekli da je bila maloletnica, da je išla u školu u Kruševcu, Medicinsku školu, i tamo se porodila i tamo me ostavila“, kaže Mlađan Radivojević.

Tragajući za roditeljima iz dosijea Centra za socijalni rad do kog je došao tek posle pomoći Udruženja za istinu i pravdu o bebama, ispostavilo se da ti ljudi zvanično ne postoje u matičnim knjigama.

„Stekli su se uslovi za podnošenje krivične prijave protiv N. N. lica iz bolnice, Matične službe, iz Centra za socijalni rad iz Aleksinca zbog osnovane sumnje sa su u sprezi i saizvršilaštvu oteli Mlađana Radivojevića od neke biološke porodice. Napravili su više desetina falsifikovanih dokumenata“, navodi Radiša Pavlović iz Udruženja za istinu i pravdu o bebama.

Krivična prijava je predata Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu, a, kako je rekao novinarima oštećeni, od tužilaštva očekuje da uradi svoj deo posla i pomogne mu u pronalaženju bioloških roditelja.

Do sada su se javile tri porodice koje žele da urade DNK analizu. Njima je tog marta 1981, kada je rođen Mlađan, saopšteno u kruševačkoj bolnici da su im bebe muškog pola preminule.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 24. dec 2019, 19:34) - Furioso [neregistrovani]

napred

Care samo napred i ne posustaj. Moraš da isteraš do kraja, verujem da te većina Srbije podržava. Ja te svim srcem podržavam!

(utorak, 24. dec 2019, 19:28) - Saša [neregistrovani]

Pravda

Nisu nestale nego otete.

(utorak, 24. dec 2019, 19:05) - anonymous [neregistrovani]

Ja

Ne mogu da verujem u ovo što čitam. Za ovo treba organizacija od mozda cak i desetak ljudi.

(utorak, 24. dec 2019, 18:58) - anonymous [neregistrovani]

Sramno

Jezivo! Od srca zelim uspeh ovom čoveku da dođe do istine. 

(utorak, 24. dec 2019, 17:51) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

Sine moj nemoj da stanes nego isteraj do kraja