Bujanovačka banja čeka strateškog parnera

Bujanovačka banja je u postupku privatizacije, zainteresovanih kupaca ima, ali ne dovoljno ozbiljnih za kupovinu Specijalne bolnice, kažu u banji. Očekuju strateškog partnera, bolje uslove i redovne zarade.

Na listi za prodaju je već tri godine. Bujanovačka banja je u postupku privatizacije, priželjkuje kupca koji će poboljšati uslove kako bi postala savremeni rehabilitacioni centar.

"Od privatizacije očekujemo bolje uslove rada i za radnike i za pacijente, malo renoviranje hotela. Mi smo terapijski blok svojim sredstvima poprilično renovirali", kaže Marjan Tomić, glavni medicinski tehničar u Specijalnoj bolnici.

Stacionar je u blokadi zbog 20 miliona dinara neisplaćenih zarada, sudskih presuda. U sudovima decenijama dokazuju i vlasništvo Specijalna bolnica i PIO fond. Očekuju da nakon potpisivanja poravnanja, budu u vlasništvu države, a time se i lakše privatizuju.

"Privatizacija bi nam značila da mi sve te finansijske probleme rešimo, ta dugovanja. Bili su do sada neki zainteresovani kupci, međutim to je sve neozbiljno, neozbiljne ponude", ističe Goran Nikolić, direktor Specijalne bolnice.

Iako rade u otežanim uslovima ove godine su iz sopstvenih sredstava kupili nove aparate. Zarade, koje su oko 35.000 dinara, isplaćuju neredovno. Popunjeno je samo trideset odsto kapaciteta.

"Mislim da bi trebalo banja na neki način da se renovira, odnosno da se u nju uloži, da bi još više ljudi mogli doći" naglašava Zoran Trajanović, pacijent iz Leskovca.

"Da se poboljšaju uslovi, jer ja sam zahvaljujući banji ponovo stala na nogu", kaže Jelena Jovanović iz Bujanovca.

"Pomažemo kod reumatskih bolesti, lečimo i neurološke, radimo i sa malom decom, radimo bebe", kaže terapeutkinja Jelena Veličković.

Bujanovačka banja je nastala na izvorima lekovite termomineralne vode i peloidnog blata. Pored toga, u lečenju reumatskih i neuroloških oboljenja, primenjuje prirodni gas ugljen-dioksid.

 

broj komentara 0 pošalji komentar