Naučnik iz Leksovca predstavljao Srbiju na Samitu mladih lidera u Londonu

Leskovčanin Janko Ignjatović doktorirao je biotehnologiju u Sloveniji, gde trenutno živi i radi na razvoju novih lekova. Njegovi rezultati bili su preporuka da se nađe u društvu najuspešnijih stručnjaka iz raznih oblasti okupljenih na 10. samitu u Londonu.

„Kako da u suštini, ja kao osoba koja je mladi naučnik i mladi profesionalac, mogu da doprinesem našem društvu, našoj zemlji“, kaže Janko Ignjatović.

To je motivisalo Janka da učestvuje na Samitu u Londonu, koji je okupio 2.000 najuspešnijih lidera iz sveta. Teme su bile različite, od klimatskih promena do novih tehnologija. Sve sa ciljem da svet učine boljim za život.

"Moja podrška je usmerena na zdravlje i dobrobit čovečanstva, što je jedan od ciljeva Ujedinjenih nacija, takođe i kvalitetno obrazovanje za sve što je takođe jedan od ciljeva Ujedinjenih nacija i ono što je moja velika strast – inovativnost", navodi Ignjatović.

U Sloveniji usavršava biotehnologiju i razvija nove lekove. Organizuje međunarodne istraživačke kampove za studente. Naredne godine doktoriraće i u Beogradu, gde je završio Farmaceutski fakultet.

"Ono što me raduje da će generalno svi ljudi na planeti imati mogućnost veoma specifičnih terapija", kaže Janko i i dodaje: "Dakle tu govorimo o biološkim lekovima, o genetskim terapijama, o digitalnim farmaceuticima."

Stalno sticanje novih znanja je ključ uspeha i neminovnost u svetu gde se sve brzo menja, ističe tridesetogodišnji naučnik iz Leskovca, koji sa visokim prosekom završava i master u oblasti biznisa na Ekonomskom fakultetu.

"Nije dovoljno samo vratiti se. Ono što ja želim i što ja generalno živim je šta vratiti svome društvu i svojoj zemlji iz koje dolazite. U 21. veku trenutno je toliko dostupnog znanja na internetu da svaki mladi čovek nema izgovora da ne usavršava sebe tokom čitavog života", zaključuje Ignjatović.

Janko nam pokazuje i uspomene sa putovanja iz studentskih dana, kada je honorarno radio kao turistički vodič. Govori sedam jezika. Obišao je dosta zemalja, ali mu je, kaže, Srbija najlepša, zato se ovamo rado vraća.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво