Pismo kome je trebalo 15 godina da iz Novog Sada stigne u Šabac

Novi vidovi komunikacije, odavno su zamenili pisma. Međutim, jedno koje je dobio Milan Stefanović, za njega je vredno i po sadržaju a i vremenu stizanja. Od Novog Sada do Šapca, putovalo je čak 15 godina.

Pošto ništa nije naručivao, niti očekivao, kada je primio pošiljku „Post ekspresa“ koja je nosila njegovo ime i adresu, Milan Stefanović iz Šapca je bio zatečen. Iznenađenje je bilo još veće kada je u dostavi video staru, pohabanu kovertu koja mu je poslata jula 2004. godine iz Novog Sada.

„Zamislite da posle 15 godina stigne na istu adresu, jer se nisam ni selio, niti se menjala adresa, a što je najzanimljivije isti je poštar svih 15 godina i još uvek na našem reonu nosi poštu“, priča iznenađeni primalac pošiljke.

Kovertu na kojoj je nekoliko puta upisan datum o neisporučenoj pošiljci, čak i 700 dinara za otkupninu, Milan kaže nikada nije video. I pre 15 godina i danas upućena je iz Novog Sada. Za deceniju i po puta promeilo se ime države, promenila se i cena otkupa. Sada je 1.600 dinara.

„Da stigne pismo iz Srbije, Novi Sad - Šabac, 60 kilometara, al' draga uspomena, vredelo je čekati ovih 15 godina“, kaže Milan.

U pismu su samo fotografije, zabeležene 4. jula u Šapcu nakon baražne utakmice za opstanak u Drugoj ligi između domaće Mačve i Mladost Luks iz Lukićeva. Pobede Mačve i kolega fudbalskih sudija Milan se seća, ali ni posle 15 godina ne zna ko mu je poslao pismo.

„Kad sam video ko je na fotografijama, ovo vredi, ne postoji bogatstvo koliko vredi ova slika, da sam je dobio tad, izgubio bi, sada ću je uveličati i stajaće na zidu do kraja mog života uveličana sa mojim sportskim prijateljima“, navodi Milan Stefanović.

Uz pošiljku od pre 15 godina, Milan kaže obradovao bi se i objašnjenju. Zato poštansko sanduče otvara redovno, jer ko zna možda će mu iz Novog Sada, na već poznatu adresu, stići još koja uspomena.

broj komentara 9 pošalji komentar
(sreda, 23. okt 2019, 23:24) - anonymous [neregistrovani]

Nema tu nikakve misterije. Odgledajte ponovo

Treba samo uključiti mozak i videti:
Da je Post Express uručen dan nakon sto je poslat;
Da je u Post Express pošiljku spakovana stara pošiljka iz 2004. koja se pošiljaocu vratila zato sto je primalac nije podigao. Po svemu sudeci, pošiljalac je sačuvao i, sada, posle toliko godina ponovo poslao, stavljajući je sa originalnim kovertom u novi koverat;
Da na pošiljci jasno piše ime, prezime i kontakt telefon posiljaoca, koji je uzgred budi rečeno, i onda i sada našao način da zaradi, prodajući fotografije.
Za pismene dovoljno.

(sreda, 23. okt 2019, 11:41) - anonymous [neregistrovani]

uh, sve neki ironičari

Zar vam se nikada nije desilo da nešto "zaturite".Kakve veze ima država u kojoj živimo sa poštarom koji 15 godina nosi poštu u istom reonu,a vraćao pošiljku.Šta bi bilo kada bi njemu dali otkaz zbog ne izvršavanja radnog zadatka?Digla bi se svi živi zaštitari svega i svačega.Napomena:nemam nikakve veze ili dodirne tačke sa Poštom ili nekom strankom.A onaj što meri brzinu u mm/s treba da zna da to nije mera za brzinu a i pismo se ne kreće.Trebao je da računa brzinu voza, kamiona, poštara itd.

(sreda, 23. okt 2019, 11:37) - anonymous [neregistrovani]

Signed, Sealed, Delivered

Slicnih dogadaja ima i u toj seriji, to se desava i u Americi. Ali su pisma jako ostecena i zato kasne. Koji je razlog kasnjenja u ovom slucaju?

(sreda, 23. okt 2019, 10:44) - anonymous [neregistrovani]

брзина пошиљке

Да израчунамо просечну брзину пошиљке, пошто је сад то популаран термин (поређење са ауто-путем):
1. Дужина пута 60км = 60 000 метара
2. Трајање путовања 15 година = приближно 31 557 600 секунди
3. Просечна брзина је : 60 000 м / 31 557 600 с = 0,0019 м/с односно 1,9 милиметара у секунди !

(sreda, 23. okt 2019, 09:26) - anonymous [neregistrovani]

Kakva nam je zemlja, takve i usluge.

Mi tapkamo u mestu dok svet ide dalje.
Treba tuziti postu, sramota.

(sreda, 23. okt 2019, 07:47) - Бобан59 [neregistrovani]

ипак

буди срећан човек, могло је да се загуби

(sreda, 23. okt 2019, 06:00) - anonymous [neregistrovani]

Da izracunam

A koliko li ce trebati vremena da stigne posiljka iz Srbije u Ameriku? Baka je poslala svojoj unuci za 10-ti rodjendan jednu lepu cestitku. Unuka ce uskoro da napuni 17 godina. Eh da malo bolje vladam matematikom pa da izracunam bar priblizno kada ce stici, i da li cu ja to docekati.

(utorak, 22. okt 2019, 21:55) - Helleri [neregistrovani]

Pošta

Realno Pošta nije trebala da naplati otkupninu ali zna se gde mi živimo

(utorak, 22. okt 2019, 20:53) - anonymous [neregistrovani]

Radoje...

Sigurno je Radoje Domanović poslao, pozdrav za Stefu....

div id="adoceanrsvdcfhklggd">