Službe katastra moraju da poštuju minimum procesa rada

Posle više od mesec dana štrajka zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu, Vlada Srbije, donela je Uredbu po kojoj su od danas službe katastra obavezne je da poštuju minimum procesa rada.

Posle 45 dana, koliko su bili u štrajku, zaposleni u kragujevačkom katastru od danas rade u punom kapacitetu. Naime, sindikat Nezavisnost, posle progovora sa predstavnicima Vlade Srbije, doneo je odluku da prekine štrajk i pozvao sve službe katastra u Srbiji, u kojima je taj  sindikat većinski, da postupe isto.

Dakle u Kragujevcu se radi u punom obimu, i u katastru očekuju, da će brzo nadoknaditi sve poslove, koji su zbog štrajka morali da čekaju.

"Katastar nije bio u štrajku totalnom, zato što su mnogi poslovi odrađivani unutar samih službi, znači stari predmeti, koji su zaista bili veliki problem bili za mnoge katastre, su u velikoj meri odrađeni, tako da sada sve ono što bude pristizalo to će se raditi malo usporeno, ali ja mislim da će to za nekih desetak petnaest dana rad biti u potpunosti normalizovan", kaže Nenad Pejčinović, sekretar sindikata Nezavisnost u RGZ.

Gužve su u Kragujevcu velike. Svih četrdesetak zaposlenih radi i prima zahteve građana, koji kako kažu, zbog štrajka nisu mogli da završe mnoge poslove.

U Kruševcu se poštuje minimum procesa rada, što podrazumeva, da je obezbeđeno funkcionisanje svih službi i pružanje usluga građanima.

Radi se i u Nišu, a u brojnim službama tj. gradovima kao recimo u Kraljevu i Čačku, nije bilo štrajka. U sindikatu Nezavisnost, očekuju , da će postići dogovor sa predstavnicima Vlade oko njihovih zahteva, koji se tiču uslova rada, visine primanja i ostavki rukovodstva u Republičkom geodetskom zavodu.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">