Nova industrijska zona u Prokuplju

U Prokuplju će se graditi nova industrijska zona “Hisar", koja će se prostirati na 16 hektara i za koju je Vlada Republike Srbije izdvojila blizu 490 miliona dinara. Plan detaljne regulacije dat je na uvid građanima, koji narednih mesec dana mogu dati svoje predloge i sugestije.

Građani Prokuplja dolaze ovih dana u Direkciju za urbanizam, kako bi se upoznali sa Planom izgradnje Industrijske zone „Hisar".

"Bio sam u Direkciji, video sam šta je, kako je, ima plan za građane. To bi bilo dobro za naše naselje, tu živim, tu bi bilo dobro da se i ovaj narod zaposli, posle" kaže Jovan Milošević, iz naselja Trnavački put.

"Zainteresovan sam kao privrednik.Evo, ja ovde radim pod zakup, da uzmem neki deo placa da bih se preselio u svoje. Svakog dana treba da idem da pogledam o čemu se radi i da li mogu dsa konkurišem, koji su uslovi", naglašava Bratislav Jocić iz naselja Plehane kuće.

Osnovne informacije o izloženim planskim rešenjima koja će pred građanima biti narednih mesec dana, daju stručni saradnici.

"Interesovanja ima dovoljno da vidimo šta ljudi razmišljaju i smatraju da će verovatno izgradnjom jedne ovakve jedne zone čitav taj prostor dobiti na značaju"., kaže Živorad Manić, prostorni planer JP za uređenje i izgradnju grada Prokuplja.

Industrijska zona prostiraće se na 16 hektara, koje je Vlada Republike Srbije iz svojine Republike prenela Opštini Prokuplje. Nakon usvajanja plana sledi izrada projektno tehničke dokumentacije i uređenje privredne zone.

"To će omogućiti privredni preporod grada Prokuplja, otvaranje novih radnih mesta, i ono što je naročito značajno jeste smanjenje nezaposlenosti ne samo u gradu Prokuplju, već i na području čitavog Topličkog okruga", ističe Maja Bašić, gradski većnik Prokuplja.

Prednost nove privredne zone je ta što će se nalaziti u neposrednoj blizini auto puta Niš- Priština. Za njenu izgradnju Vlada republike Srbije obezbedila blizu 490 miliona dinara.broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 05. jun 2019, 22:09) - Olivera [neregistrovani]

Hisar industrijska zona

Pozdrav.Da li ce se to graditi jos jedna fabrika cokolade Hisar, ili druge fabrike ali je samo naziv industriske zone Hisar