Aplikacija podsetnik za lekove

Zahvaljujući dobroj ideji, četiri srpske startap firme dobile su karte za Ameriku. U okviru zajedničkog projekta Privredne komore Srbije i kompanije Ist Hab, Šapčani će na biznis akceleratoru u Majamiju svetskim investitorima predstaviti svoju aplikaciju "Tableta".

Aplikacija šabačke firme "NaopaCo" je farmaceutski podsetnik. Svako ko je instalira na telefonu, dobiće obaveštenje kada da popije terapiju ili kupi novu kutiju lekova.

Vladimir Atanacković, programer, kaže da aplikacija ima više segmenata. Prvi segment je lična terapija, drugi segment je da  dete treba da popije lek ili kućni ljubimac. Ima opciju čak i da obavesti dete SMS porukom, da ga mama ili tata podsećaju da treba da popije lek. Aplikacija omogućava da se  zakaže pregled,a podseća i štra trba od nalaza poneti kod lekara na kontrolni pregled, kaže Atanacković.

Aplikacija, koju je osmislilo  četvoro mladih Šapčana, uz mapu i brojeve telefona, olakšava i komunikaciju sa najbližom apotekom.

Predrag Stošić, programer, podseća da su na aplikaciji  počeli da rade pre mesec dana! Srećni su jer rade ono što vole, kaže on.

Ideja u koju veruju i znanje, Šapčanima su otvorili put ka najvećim investicionim fondovima.
Privredna komora Srbije i preduzeće iz Amerike East Hub su organizovale događaj na kojem su mladi ljudi iz Srbije prezentovli svoje ideje. Od 120 ideja, četiri su dobile zeleno svetlo za  Majami.

Pored mogućnosti da konkurišu kod najvećih investicionih fondova, Šapčani će tokom petnaestodnevnog boravka u Americi, imati i obuku, kako bi svoje ideje najefikasnije razvijali i što bolje predstavili na svetskom tržištu.

broj komentara 0 pošalji komentar