Godina investicija u Svilajncu

Prošlu kalendarsku godinu čelni ljudi opštine Svilajnac ocenili su kao najuspešniju u poslednjoj deceniji. U infrastrukturu je uloženo preko milijardu dinara, otvorena je još jedna nova fabrika, a dve, koje se grade, biće otvorene ove godine. Investicije će kako je planirano biti veće od milijardu i po dinara.

Kada radi privreda ima para i za sport. U novu godinu Svilajnčani su ušli sa novom investicijom. Sportski balon koji pokriva više od dve hiljade kvadrata tartan terena omogućiće zaljubljenicima u sport da budu aktivni i tokom zimskih meseci. Sportskom balonu obradovala su se deca ali i odrasli.

"Pre nismo imali takvo mesto gde bi igrali fudbal,ali sad se organizovao i turnir za opštinu Svilajnac i mislim da za sve ovde znači. Sada možemo konačno da igramo fudbal ili bilo koji drugi sport. Toplo je ovde,super. Ovo je koristan objekat koji će koristiti svim građanima,a posebno deci", kažu Svilajnčani.

U slobodnoj zoni radi 12 fabrika, a poslednja otvorena, "Alfa tehniks" zaposlila je 200 mladih ljudi. Planove za razvoj opštine pre deset godina sa otvaranjem „Panasonika" mnogi su smatrali nerealnim, ali se naporan rad isplatio. Prvi čovek opštine za ovu godinu najavljuje još jednu veliku investiciju, pogon italijanske kompanije „Ariston".

"Kad dobro zasejete, onda moraju da dođu i rezultati. Kada dođete u Srbiju i odete u bilo koji našu instituciju, ne možete da zaobiđete opštinu Svilajnac. Nekad smo manje uspešni, nekad više u tim pregovorima, ali mi stalno razgovaramo sa potencijalnim investitorima. Trebalo je malo vremena i trebalo je malo hrabrih poteza", objašnjava Predrag Milanović,predsednik Opštine Svilajnac.

Uz svoja i sredstva Vlade Republike Srbije i evropskih fondova, Svilajnac je rekonstruisao sve zdravstvene i školske objekte. Puna lokalna kasa omogućila je stanovnicima opštine da ove godine za 10% bude manji i porez na imovinu.
broj komentara 0 pošalji komentar