Konačno čista voda u Zrenjaninu?

U Javnom komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" saopštili su da postrojenje obezbeđuju dovoljno sirove vode i da nema problema u isporuci. Pritisak vode i količina isti su kao i i prethodnih dana.

U toku je tehnička proba postrojenja za prečišćavanje vode, što prethodi ugovornom probnom radu. Tek nakon probnog rada i neophodnih sanitarnih kontrola ovlašćenih institucija dobija se upotrebna dozvola.

Četrnaest meseci trajala su nagađanja da li investitor postrojenja "Zilio" ima pravo da se bavi ovim poslom, s obzirom na to da je privatno preduzeće. Oni su pravdu tražili pred sudom.

Upravni sud je doneo rešenje da privatni vlasnici mogu da pružaju uslugu prečišćavanja vode i stavio van snage rešenja pokrajinske Sanitarne inspekcije.

Već 14 godina Zrenjaninci nemaju pijaću vodu. Od 2004. je na snazi zabrana korišćenja vode za piće zbog nedozvoljene količine arsena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво