Tribina "Niste sami" u Nišu

U šest gradova Srbije sprovodi se projekat čiji je cilj uklanjanje predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom. U Skupštini grada Niša organizovana je tribina "Niste sami".

U Skupštini Grada Niša održana je tribina pod nazivom "Niste sami", kao deo kampanje čiji je cilj uklanjanje predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Projekat se sprovodi u šest gradova, a podržali su ga Skupština Srbije, kabinet predsednice Skupštine i Ministarstvo za rad.

"Linija između patološkog i fiziološkog, odnosno između bolesti i zdravlja je veoma tanka, tako da svi mi, tobože zdravi u ovom trenutku, već sutra možemo biti bolesni. Nema nikoga na ovom svetu koji u nekim kriznim stanjima ne može da ispolji smetnje koje mogu da liče na psihološke ili psihijatrijske smetnje. niko od nas ne može biti siguran da u nekom periodu života neće biti invalid na bilo koji način", kaže pukovnik prof. Dr Ranko Raičević, predsednik Društva neurologa Srbije.

"Motivišemo te osobe da se otvore, da govore o svojim poblemima i da bismo to postigli, mi moramo da podstaknemo društvo da sasluša. Kako da kažem-empatija je ključna reč i mislim da to našem društvu nedostaje", objašnjava Maja Mišković, učesnica Projekta.

broj komentara 0 pošalji komentar