Tribina "Niste sami" u Nišu

U šest gradova Srbije sprovodi se projekat čiji je cilj uklanjanje predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom. U Skupštini grada Niša organizovana je tribina "Niste sami".

U Skupštini Grada Niša održana je tribina pod nazivom "Niste sami", kao deo kampanje čiji je cilj uklanjanje predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Projekat se sprovodi u šest gradova, a podržali su ga Skupština Srbije, kabinet predsednice Skupštine i Ministarstvo za rad.

"Linija između patološkog i fiziološkog, odnosno između bolesti i zdravlja je veoma tanka, tako da svi mi, tobože zdravi u ovom trenutku, već sutra možemo biti bolesni. Nema nikoga na ovom svetu koji u nekim kriznim stanjima ne može da ispolji smetnje koje mogu da liče na psihološke ili psihijatrijske smetnje. niko od nas ne može biti siguran da u nekom periodu života neće biti invalid na bilo koji način", kaže pukovnik prof. Dr Ranko Raičević, predsednik Društva neurologa Srbije.

"Motivišemo te osobe da se otvore, da govore o svojim poblemima i da bismo to postigli, mi moramo da podstaknemo društvo da sasluša. Kako da kažem-empatija je ključna reč i mislim da to našem društvu nedostaje", objašnjava Maja Mišković, učesnica Projekta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво