Premijera "Pretposlednje pande ili statike" u Šapcu

Šabačko pozorište postavilo je na scenu prvu premijeru u ovoj sezoni. Režiju za predstavu "Pretposlednja panda ili statika" Dina Pešuta potpisuje mladi reditelj Maksim Milošević, koji u svom gradu režira prvi put.

Predstava "Pretoslednja panda ili statika" nastala je iz potrebe da se bolje razume generacija devedesetih , koja je, prema rečima dramaturga, došla u već uništen svet a koju optužuju za pad svih vrednosti. Žanrovski, to je generacijska priča o traumama odrastanja i ljubavi.

"U toku rada na ovoj predstavi pokušali smo da razumemo sve one delove društva, sve tipološke različitosti društva prema kojima možda imamo otpor", ističe dramaturškinja Marija Ratković.

"Poruka predstave je da zapravo sreće nema u nekim spoljašnjim stvarima, i nekim konceptima života za koji vi možete da se opredelite, nego negde čovek treba da unutar sebe da nađe zadovoljstvo", kaže reditelj predstave Maksim Milošević.

Na sceni, četiri mlada glumca šabačkog ansambla, koji se igraju  savremenim teatarskim jezikom i uverljivo dočaravaju kompleksnu priču.

"Tačno je da je približno generacijski meni jer mene sledeće godine čeka ta desetogodišnjica  mature", kaže glumica Jovana Pantić, "mislim da sam se snašla."

Osim ove predstave, čitava nova sezona šabačkog pozorišta posvećena je mladima. Uz brojne radionice, ovde se svakog petka u pet organizuju lokalpatriotske pričaonice sa viđenijim Šapčanima.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">