Škola iz Novog Sela kod Vrnjačke Banje među 10 najboljih u Srbiji

Najveća seoska osnovna škola na području Vrnjačke Banje je u Novom Selu, gde nastavu pohađa više od 340 učenika. Republički Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja je ovu školu uvrstio među 10 najboljih u Srbiji, iako nema fiskulturnu salu niti dovoljan broj učionica i kabineta.

Škola će ispratiti još jednu generaciju dece iz Novog Sela i okoline koja nikada nisu imala čas fizičkog vaspitanja u fiskulturnoj sali. Direktorka OŠ "Bane Milenković", Snežana Špirović se nada da je to poslednji put i kaže: „Izuzetno mi je žao što su učenici nastavu fizičkog vaspitanja imali samo u holu škole."

„Pravo je čudo što ova deca svake godine osvajaju pregršt medalja na školskim olimpijadama", tvrdi nastavnik fizičkog vaspitanja Aleksandar Cvetljanin.

Temelji fiskulturne sale postavljeni su još 2010 godine. Pre 6 godina zaustavljena je izgradnja jer nije bilo novca. Stvari su se sada promenile, lokalna samouprava i ministarstvo privrede obezbedili su 46 miliona za završetak fiskulturne sale i dogradnju još 4 učionice.

Opština će obnoviti još i školu u Vrnjcima kao i Gimnaziju uz pomoć resornih ministarstava.

„Ove godine u sistem obrazovanja u Vrnjačkoj Banji biće uloženo oko 200 miliona dinara ali tu se priča ne završava već se rade projekti na sređivanju ostalih objekata", najavljujeBoban Đurović - predsednik opštine Vrnjačka Banja.

Radovi u Novom Selu počinju već u junu i očekuje se da će fiskulturna sala biti završena i opremljena do početka naredne školske godine.

 

broj komentara 0 pošalji komentar