U Pančevu Centar za kulturu "Nebojša Glogovac"

U znak sećanja na nedavno preminulog glumca, Gradska uprava Pančeva donela je odluku da Kulturni centar u tom gradu promeni naziv u Centar za kulturu "Nebojša Glogovac" .

Nebojša Glogovac je najveći deo svog detinjstva proveo u Pančevu. Tu je završio osnovnu i srednju školu, dok je njegov otac bio sveštenik u Uspenskoj crkvi. Zato ga mnogi Pančevci pamte i smatraju svojim sugrađaninom.

"Treba da se nazove Kulturni centar po Nebojši Glogovcu, jer on je čovek koji je ostavio nešto veliko iza sebe," kažu sugrađani. "Definitivno on zaslužuje da mu se grad na neki način oduži. Ranije sam radio u klubu gde je on dolazio, tako da sam ga znao lično. Bio je super momak".

Kao znak poštovanja prema glumcu velikog talenta i svom sugrađaninu, Gradska uprava Pančeva odlučila je da Kulturni centar nazove po Nebojši Glogovcu.

Nemanja Rotar, gradski većnik za kulturu kaže "Početak svoje karijere je dočekao u ovom gradu. Sa ovih dasaka je počeo da amaterski glumi, a onda je i zaigrao prve predstave. Dolazio je ovde kao profesionalac redovno. Nije bilo svečane Svetosavske akademije da on nije govorio stihove".

U ustanovi koja sada nosi ime Centar za kulturu Nebojša Glogovac Pančevo biće uskoro postavljena izložba fotografija i održano umetničko veče posvećena ovom velikom glumcu.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">