Rekonstrukcija Doma zdravlja u Vrnjačkoj Banji

U Vrnjačkoj Banji rekonstruiše se Dom zdravlja izgrađen pre više od četiri decenije. Planirano je da radovi budu završeni za tri meseca. Tada će pacijenti i zaposleni imati mnogo bolje uslove za rad i lečenje. Novac za rekonstrukciju, 104 miliona dinara, obezbedila je Vlada Srbije.

Strpljivo, sa puno razumevanja, pacijenti čekaju red za pregled kod lekara. Nervoze nema, jer veruju da će uskoro imati bolje uslove pri dolasku u Dom zdravlja.

Zaposleni se ne žale. Dobrom organizacijom pacijentima pružaju sve neophodne medicinkse usluge.

"Jeste da nam je sada trenutno malo veća gužva, ali uz malo strpljenja sve se postiže", kaže glavna sestra opšte medicine Marijana Kekerić.

"Napravili smo dinamiku pregleda i ono što posebno naglašavam da svi pacijenti, oni koji su hitni, i kojima je neophodna hitna medicinska pomoć, uvek su zbrinuti. Rekonstrukcija je na dobrobit svih pacijenata opštine Vrnjačka Banja, naših gostiju, jer ovo je turističko mesto, i
naravno nas zaposlenih", navodi direktorka DZ „Nikola Džamić" dr Vesna Marjanović.

Kompletno će biti zamenjeni sanitarni čvorovi, instalacije, plafoni, stolarija. Biće ugrađeni solarni paneli, fasada Doma zdravlja dobiće nov izgled.

"Ovo je veoma kapitalan projekat ne samo za opštinu Vrnjačka Banja već i veliki broj turista koji je gravitorao. Preko milion ljudi prođu kroz Vrnjačku Banju tokom jedne godine i veći deo njih u svakom momentu zatraži pomoć ove ustanove. I u pravom meomentu je stigao novac i radi se u pravom momentu rekonstrukcija", dodaje predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Planirano je da rekonstrukcija Doma zdravlja, izgrađenog 1974. godine, bude završena za 90 dana.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">