Godina investicija za Nišlije

Za jug Srbije ovo je bila godina investicija. I za narednu godinu Nišlije su poželele nova ulaganja, ali pre svega dobro zdravlje.

"Zdravlje, to je najvažnije". "Zdravlje, ništa više". "Zdravlje je najpreče", najčešće su novogodišnje želje Nišlija.

Godina 2017. Nišlijama je donela ostvarenje želja vezanih za uslove lečenja - novi Klinički centar na 50.000 m2, sa 38 klinika, 17 operacionih sala i kompletno novom opremom. To je najveća investicija u zdravstvu u Srbiji prethodnih decenija vredna 50 miliona evra.

"Mnogo je bolje nego u starom Kliniičkom centru. Sobe su dvokrevetne".

"Imamo kupatilo u sobi i uslovi su mnogo bolji".

Velike investicije i kada je privreda u pitanju. U Nišu, kao ni u jednom drugom gradu u Srbiji, trenutno se grade četiri velike fabrike - Cumtobel, IMI, Leoni i Džonson elektrik.

"Vrednost njihovih investicija kreće se od 25 do 33 miliona evra, zavisi koja je fabrika u pitanju. To su velika sredstva koja dolaze u grad, grad prihoduje po određenim osnovama, takođe i država kroz poreze", kaže  Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Te fabrike biće završene sledeće godine i zaposliće više hiljada radnika. Ove godine otvoren je jedan pogon fabrike Leoni gde radi 200 radnika. U prethodnih godinu i po dana na birou je 4.000 Nišlija manje.

Ulaže se i u radove na Koridoru 10 koji će kompletno biti završen iduće godine - i istočni i južni krak, što će ubrzati saoraćaj iz Niša prema bugarskoj, odnosno makedonskoj granici.

Više se i leti. Niški aerodrom oborio je rekorde sa više od 300.000 putnika i ukupno 10 redovnih linija, uglavnom niskotarifnih kompanija.

Nišlije su mogle da prisustvuju spektakularnoj centralnoj proslavi Dana policije uz defile i vežbe u kojima je učestvovalo oko hiljadu policajaca i više od sto vozila, kao i mečevima Dejvis kupa protiv reprezentacije Rusije, u kojima je, prvi put pred niškom publikom, igrao i Novak Đoković.

broj komentara 0 pošalji komentar