Nove kabine za masažu i kupanje u Banji Koviljači

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača danas je otvoreno 13 novih kabina za masažu i kupanje u termomineralnoj vodi. Banjski tretman umesto dosadašnjih 15, može da ima 250 novih korisnika.

Rekonstrukcijom starog blatnog kupatila izgrađenog davne 1928. godine Specijalna bolnica za rehabilitaciju završila je prvu fazu u izgradnji najmodernijeg Velnes hotela na ovim prostorima. Pored 13 novih kabina u terapijskom bloku, uskoro će početi i radovi na izgradnji 25 apartmana, dva bazena, restorana i još jednog Velnes centra.

"Ovo će za dve ili tri godine sigurno biti jedan od najvećih velnes centara u ovom delu Evrope, imamo neskorman plan da ovo bude nešto od najmanje nivoa pet zvezdica i zato mnogo ulažemo u to. Konkretno u ovu fazu radova smo uložili 25 miliona dinara sopstvenih sredstava", kaže dr Aleksandar Jokić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača.

Banja Koviljača primer je banje u državnom vlasništvu koja može da radi  profitabilno, o čemu svedoči 700 miliona zarade na kraju prošle godine. U način rada ovog rehabilitacionog centra uverio se ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je rekao da su Vlada i Ministarstvo zdravlja u  poslednje dve godine u Specijalnu bolnicu uložili dva miliona evra.

"Ovo mora da bude primer za ostale banje i ovim putem pozivam sve one u Srbiji koji se bave ovim poslom da ne bude sujete nego da dođu ovde i vide kako funkcionišu i šta su uradili na uštedama, šta su uradili na ulaganjima, šta ostali mogu da urade da bi pravili ovaj rezultat koji se pravi ovde. Kad bi nam sve banje pravile rezultat u Srbiji kakav se pravi ovde gde bi nam bio kraj", kaže Zlatibor Lončar, ministar zdravlja.

Tristotinepedeset zaposlenih u Specijalnoj bolnici, u dve smene, prošle godine  uslužilo je čak 20 hiljada gostiju. Zbog kvaliteta usluge,  profesionalnosti, ali i lekovitosti vode i blata, i gosti izražavaju zadovoljstvo.

"Prezadovoljna sam sa uslugom i sa svime, predivna je banja."

"Odlično je, mnogo je veća razlika ranije nije bilo takvih usluga i nije bilo zaista, meni je prelepo."

"Ljubazni su ljudi i prijatni u hotelu i stvarno je jako lepo".

Specijalna bolnica za rehabiliaciju uskoro će biti i nosilac priznanja "Brand leader award" koje joj se dodeljuje kao lideru u oblasti medicinskog i velnes turizma u Jugoistočnoj Evropi.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 23. avg 2017, 21:03) - Branko Pavlović [neregistrovani]

Svaka čast

Svako ko ulaže tolikiu energiju i vreme u ono što voli može da očekuje takve rezultate . Ali malo je takvih zato svaka čast i sve najbolje . Dajte primer koji će drugi morati da slede u Vašoj branši..

(sreda, 23. avg 2017, 20:51) - Milan [neregistrovani]

Banja Koviljaca

Vrhunska banja. Sigurno najbolja u ovom delu Evrope!!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">