"Ordinacija" premijerno u Kikindi

Ansambl kikindskog Narodnog pozorišta premijerno je odigrao predstavu "Ordinacija" u režiji Nenada Gvozdenovića. Ova komedija situacije već je igrana na inostranim scenama, a u Srbiji je prvi put oživela u kikindskom pozorištu.

Predstava prati automehaničara koji se nakon opklade sa svojim prijateljem lekarom, nađe u ordinaciji u ulozi doktora, pokušavajući da dokaže da svako može da se bavi lekarskom profesijom.

Glavnom ulogom Miće, automehaničara, glumac Branislav Čubrilo Rus obeležio je 40 godina pozorišnog rada.

"U predstavi je sve to još malo preuveličano da bi se ostvario veći contrast, jer, naravno, automehaničar nikada ne može biti doctor, niti je bio, niti će biti", objašnjava Čubril.

Reditelj Gvozdenović je predstavu uradio prema tekstu aforističara Slobodana Simića, po profesiji psihijatra, a po vokaciji satiričara i dramskog pisca.

"Bile su potrebne neke izmene, neki dodaci, tako da sam napisao i jednu novu scenu, trudeći se da ispratim autorov stil",  navodi reditel.

Gostujuća glumica u predstavi Ana Stefanović Bilić, kojoj je ovo prvi susret sa kikindskim ansamblom,  do sada je, kaže, igrala uglavnom ozbiljne uloge.

"Bilo mi je zadovoljstvo da se opustim baš u komediji, žanru gde su likovi dovedeni do groteske,  gde smo tražili humor u brzim promenema. Očigledno je da mi komedija prija, baš kao i kikindsko pozorište", ističe Ana.

"Ordinacija" je 331. premijera kikindskog Narodnog pozorišta i sedma rediteljska predstava sa Nenadom Gvozdenovićem.

rts.kiknda@rts.rs
+381 230 439 745

broj komentara 0 pošalji komentar