Poklonio motorne sanke vatrogascima u zavičaju

Kad sneg i hladnoća okuju brdovitu opštinu Kosjerić, najveći problem je dostava namirnica staračkim domaćinstvima do kojih se ne može stići terencima. Taj problem rešen je minulog vikenda.

Snaga od 180 konja u jednim motornim sankama koje su vatrogasci u Kosjeriću dobili na poklon. Darodavac Milan Vukomanović već duže živi i radi u Beogradu, ali nije zaboravio zavičaj.

"Ljudi nemaju sanke, a imamo mnogo brdovitih sela, gde ne može da se pomogne", ističe Vukomanović. "Imamo mnogo starijih lica i treba pomognemo koliko možemo ljudima - da im se nešto donese zimi, ako ništa drugo."

Skupoceni poklon odmah će početi da se koristi, kaže Milijan Stojanić, predsednik Opštine Kosjerić, jer su potrebe velike:

"Jedan primer od pre par dana. Jedna baka se u jednom zabitom selu, nažalost, smrzla. I lekar i vozač su jedva došli do nje. Da smo imali jedne ovakve sanke sigurno bismo pomogli."

Motorne sanke, čija je vrednost oko 800 hiljada dinara značajne su i za kompletiranje vatrogasno-spasilačke službe, ne samo u Kosjeriću.

"Trenutno imamo još jedne motorne sanke koje se nalaze u Čajetini i ATV vozilo sa gusenicama, u Užicu", kaže Saša Cicvarić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Užice. "Tako da smo sa ta tri vozila kompletno pokrili Zlatiborski okrug."

Darodavac planira da i ubuduće pomaže vatrogascima u Kosjeriću, a nada se da će njegov primer motivisati i druge, jer ljudski život nema cenu, a spasioci su dokazali da imaju veliko srce, ali ne i dovoljno opreme.

broj komentara 0 pošalji komentar