Lozničanin napravio kućicu na drvetu

Lozničanin Jovan Cvijić, mašinac po struci, a iz hobija samouki stolar, za samo nekoliko meseci uspeo je da napravi kućicu na drvetu. U 32 kvadrata nalazi se sve što je potrebno za potpuni komfor.

Od ideje do realnosti prošlo je samo tri meseca. Dečački san postao je stvarnost - kućica na drvetu smeštena u krošnji duda. A u kućici sve što je neophodno za ugodan život - potpuno opremljena kuhinja, kupatilo i soba.

"Gledajući američki serijal kućica na drvetu došao sam na ideju da i ja uradim tako nešto. Najteže mi je od svega bilo sama konstrukcija i sam početak rada na kućici, međutim, sve ostalo posle je dolazilo samo po sebi", kaže Jovan Cvijić.

Na izgradnji kućice, Jovan je radio sam. Sve elemente napravio je u svojoj radionici, a zatim ih sklopio za samo jedan dan. Zbog svoje veličine, kućica je smeštena na tri drveta. Osim za stabilnost, grane su poslužile i za dekoraciju.

Kućica na drvetu visoka je oko 5 metara, i nalazi se tik uz reku Drinu. Smeštena je u mirnom okruženju na 7 kilometara od Loznice, i na dva kilometra od Banje Koviljače.

Jutarnja kafa na terasi sa pogledom na Drinu, kaže Jovan, pravi je doživljaj. Njegova ideja bila je da ovaj prostor bude mesto za porodicu i prijatelje. Kako se priča brzo pročula dobijao je pozive sa svih strana, od ljudi koji su želeli da se uvere da ova kućica zaista postoji.

"Leti je ovde mnogo bolji ugođaj, jer ovo ovde drveće to su sve dudovi, pravi doživljaj je otvoriti prozor i ubrati dud kroz prozor i pojesti ga onako sladak", kaže Jovan Cvijić.

Jovan kaže da je odrastao kraj Drine. Čamcem plovi već godinama. A iz ove perspektive, dodaje, još je više ponosan na ono što je napravio.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво