Radnički ponovo u društvu najboljih

Posle osam godina, fudbaleri pirotskog Radničkog ponovo će igrati u Prvoj ligi Srbije. Zbog toga se u klubu ozbiljno pripremaju za prvenstvo koje počinje sredinom avgusta.

Prvoj prozivci, uprkos užarenom julskom suncu, prisustvovalo je 29 igrača i ceo stručni štab. Ekipa koja je izborila plasman u Prvu ligu, ponovo je na okupu sa novim ambicijama.

"Atmosfera u ekipi je odlična", ističe Marko Mančić, kapiten FK Radnički Pirot. "Samim tim što smo ušli u viši rang podrazumeva se da imamo vrhunsku atmosferu u svlačionici. Na nama najstarijima je da to negujemo i da tu atmosferu sačuvamo i kroz prvu ligu."

Plan priprema je napravljen, a igračima predstoji žestok rad. Štedljivi Piroćanci pripremaće se na svojim terenima. O pojačanjima u Radničkom još uvek ne žele da govore, ali kažu da će na probi biti puno novih igrača.

"Bitno je da je ceo igrački kadar iz prošle sezone ostao tu i na njih računamo", kaže Marjan Živković, šef stručnog štaba FK Radnički. "Okosnicu tima imamo, sada samo da se pojačamo i da pojačamo konkurenciju. Uz malo sreće i dobar rad da se borimo za sami vrh tabele."

Uslovi na stadionu su dobri, kažu u upravi kluba. Prostorije su okrečene, teren obnovljen. Ukoliko Fudbalski Savez Srbije ima dodatne zahteve, biće odmah ispunjeni.

"Naš zadatak i naš cilj je da u narednoj godini Radnički bude stabilan prvoligaš, da ostanemo u ligi", ističe Aleksandar Ćirić, predsednik FK Radnički, "a - zašto da ne - napravimo neki ozbiljniji i bolji rezultat."

Pored prvog tima, ove godine će i omladinci Radničkog igrati u Kvalitetnoj ligi Srbije. Puno razloga da se Piroćanci, kao nekada, skoro svakog vikenda masovno okupe na stadionu kraj Nišave.

rts.pirot@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи