Niška EI Sova - jedna od sedam u svetu

Da li ste znali da u Nišu posluje jedna od sedam svetskih kompanija iz oblasti optoelektronike? Godine 2008. privatizovana je nekadašnja EI SOVA, i to je jedan od najuspešnijih privatizacija ne samo u Nišu već i u Srbiji. Evo u kakvim uslovima rade...

Četiri firme sa oko 150 radnika posluju nazavisno ali su, istovremeno, deo jedinstvene grupacije. Delovi proizvedeni u jednoj, dopunjuju finalni proizvod - komponente i uređaje za noćno osmatranje.

Nekadašnja infrastruktura fabrike elektronske industrije EI SOVA sačuvana je. Laboratorije i prostor za rad su moderno opremljeni, pa četiri hiljade kvadrata prostora u Nišu podseća na najsavremenije kompanije koje se u svetu bave naprednim tehnologijama. Ovde rade mladi ljudi koji na posao ne čekaju dugo.

Gotovo sve što se ovde proizvede ide u izvoz.

Mladi inežnjeri softvera imaju mogućnosti i da napreduju, pa otuda ovde ima i mladih doktora nauka kojima su uslovi za rad u kompaniji u Nišu više nego odlični. Neki rekoše, čak i bolji od onih u Americi, Kini, Nemačkoj, Japanu i Francuskoj - zemljama u kojima ima još šest ovakvih kompanija iz oblasti optoelektronike.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588 

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 14. jan 2016, 20:51) - anonymous [neregistrovani]

Sretna vam Nova godina i

dobar poslovni uspeh. Napredujte i sirite se!