Spor oko kuće zbog krova

Antonije Dičić je 2011. godine došao sa porodicom iz Prištine u Pančevo. Kupio je staru kuću i preuredio je za život, ali tad počinju i njegovi problemi. Komšinica Jelica Ilić ga je tužila, jer smatra da će zbog njegovih radova njena kuća u narednom periodu pretrpeti štetu. Osnovni Sud je doneo presudu u korist tužilje.

Antonije Dičić je na svojoj oronuloj kući koja je bila veoma niska podigao krov za 20 centimetara, stavio je nove grede, sredio fasadu i postavio nov oluk. Osnovni sud iz Pančeva je doneo presudu da Dičić sam završi još neke dodatne građevinske radove ili da komšinici Ilić isplati 116.000 dinara, koliko je odredio veštak Milan Zarubica.

"Čitavu konstrukciju krova drže letve i grede i sav krov je ukosičen, tako da nikako ne može da se pomera. Osim toga kalkan na kojem insistiraju da se uradi nije neophodan sa obe strane, jer već postoji i predtsvalja samo fizičku granicu između dve kuće", kaže Antonije Dičić.

Dragana Zlokolica, pi-ar Osnovnog suda u Pančevu kaže da je Sud dao mogućnost tuženom da bira da li će sam da izvede dodatne radove ili će tužilji da isplati 116.000 dinara.

"Tokom sudskog postupka građevinski veštak Milan Zarubica je utvrdio da su radovi na kući urađeni ne stručno i da zbog toga postoji mogućnost da na delu kuće tužilje u budućnosti može doći do štete", kaže Zlokolica.

Iako u prethodne tri godine od kad su završeni ovi radovi Jelica nije imala veću štetu na svom delu kuće ona smatra da je poremećena statika objekta i ne želi više zajednički oluk, jer sad nemaju isti krov.

"Što bi sad voda išla kroz moj oluk,to više nije zajednički krov. On je sad podigao svoj krov i zašto sad meni da zapuši  oluk i da se voda sliva i da prska moj zid i da podliva temelje moje kuće. To ne dozvoljavam", kaže Jelica Ilić.

Antonije Dičić ne može da shvati šta se promenilo u međuvremenu.

"Ista količina vode sa iste površine krova iz mog oluka se isto sliva u oluk kod komšinice kao i svih prethodnih godina i dalje odlazi na ulicu. Ne razumem u čemu je problem, jer to je najednostavniji i najsigurniji način odliva atmosferskih padavina", kaže Dičić.

Da ne bi sa suprugom i troje dece završio na ulici Antonije je prihvatio presudu Osnovog suda da u narednih 28 meseci plaća Jelici mesečno 10.000 dinara, ali uputio je žalbu Vrhovnom Kasacionom sudu u Beogradu, jer smatra da nije kriv i da plaća visoku cenu.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара