Čačak, trening za buduće preduzetnice

Na treningu za buduće preduzetnice u Čačku, koji organizuje udruženje poslovnih žena "Nadežda Petrović", uče se osnove poslovne komunikacije, šta je potrebno za osnivanje firme i sve ostalo što može biti od koristi onima koji zasnivaju vlastiti posao.

Kao podrška ženskom preduzetništvu u Čačku se održava trodnevni trening za žene koje nameravaju da pokrenu posao, kao i za studentkinje zainteresovane za preduzetništvo. Predavači i mentori su iskusne preduzetnice iz Moravičkog okruga.

Prema rečima Gorane Tanasković, predsednice Udruženja poslovnih žena iz Čačka, Udruženje aktivno učestvuje u promociji ženskog preduzetništva, ali se ne zadržava samo na pomoći ženama preduzetnicama već želi da svoju aktivnost proširi i na one koje tek pokreću sopstveni posao:

"Program obuhvata trening gde će  se mlade preduzetnice upoznati sa osnovama preduzetništva, sa politikom razmišljanja o preduzetništvu, sa poslovnom komunikacijom. Takođe i načinom osnivanja firmi. Biće reči o svemu onome što im je potrebno za neku start ap poziciju. Nakon toga će se održavati mesečne mentorske sesije gde će mlade preduzetnice imati priliku da razgovaraju sa iskusnim preduzetnicama. U ove mentorske sesije ćemo uključiti i studentkinje da i one čuju u kakvim pravcima se odvijaju ti razgovori, koji su to problemi koji njih sutra mogu očekivati u poslu."

Udruženje iz Čačka radi na osnaživanju ženskog preduzetništva i kroz povezivanje sa ostalim udruženjima poslovnih žena iz Srbije. Radi se na osnaživanju mreže preduzništva. Nakon ovog treninga u planu je zajednički sastanak u Čačku na kome će svoja iskustva predstaviti udruženje iz Valjeva.

rts.sabac@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar