Čitaj mi!

Premijerno "Iza kulisa"

Prokupačko amatersko pozorište "Hranislav Dragutinović" premijerno je izvelo predstavu "Iza kulisa", po tekstu Majkla Frejna, i prvi put u zajedničkoj režiji Tijane Petrović i Milana Ilića.

Podmlađeni prokupački ansambl nije štedeo sebe u nameri da igra srcem, zasmeje publiku i pokaže rešenost da razotkrije i svoje i karaktere svojih likova.

"Iza svega ovoga što ste videli stoji zaista veliki rad i trud. Puno od ovoga što ste videli je zapravo istinito, ono što se stvarno događa iza kulisa ušta sam se i sam uverio", kaže Predrag Slavković, uloga Rodžera.

"Čak šta više umemo tako i da smestimo po nekom nešto. Umesto soka  rakiju, umesto rakije vodu, te šale se kratke i lepe", kaže Srđan Baktijarević, uloga dekoratera.

Predstava "Iza kulisa" ima za temu teatar i na komičan način prikazuje nedaće koje mogu zadesiti glumce na predstavi i van nje.

"Mi prikazujemo tipove glumaca i zaista postoje ovakvi tipovi glumaca, samo malo iskarikirano naravno. Jako smo zadovoljni, ponosni smo na predstavu koju smo uradili", kaže Tijana Petrović, rediteljka i direktor Doma kulture u Prokuplju.

"Da li ima lepšeg osećaja posle svih ovih trenutaka i vremena koje smo proveli i borili se za ovu predstavu? Da li ima nečeg lepšeg od aplauza koji smo uspeli da izazovemo", kaže Milan Ilić, reditelj, scenograf i uloga provalnika.

Prokuplje odavno nema profesionalno pozorište, nema ni pozorišnu salu. Ima skoro vek dugu pozorišnu tradiciju, glumce koji uprkos svemu ne odustaju i publiku koja voli njihove predstave.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

 
 

broj komentara 0 pošalji komentar