Читај ми!

Predsednička vrteška u Žitištu

Za novog predsednika opštine Žitište izabran je Mitar Vučurević iz Srpske napredne stranke. Ljubinko Petković (DS) podneo je ostavku na poslednjoj sednici, nakon višesatne rasprave, a potom je Vučurevića podržalo od 31 odbornika podržalo njih devetnaestoro.

Novu većinu u Žitištu čine odbornici okupljeni oko SNS-a, Savez vojvođanskih Mađara i novoformirana odbornička grupa "Napred Žitište".

Novi predsednik, Mitar Vučurević iz Srpske napredne stranke, u prvi plan ističe kadrovsku politiku:

"Pružićemo šansu stručnim ljudima, a bilo bi dobro da oni ne budu iz političkih partija. Očekujemo od republičkih organa da promeni odnos prema Žitištu i pomogne završetak važnih infrastrukturnih projekata, kao što su prečistač i kanalizaciona mreža u Žitištu."

U opoziciji su SPS, DSS, URS i dva nezavisna odbornika. Oni osporavaju izbor novog rukovodstva.

"Ovo je bilo pravno nasilje, sa mnogo nepravilnosti u radu. Sednica je počela u 9 pre podne, a završila se u kasnim noćnim satima", naglašava kaže Dušan Milićev iz Socijalističke partije Srbije. "Mi nismo želeli da učestvujemo u nezakonitim radnjama i napustili smo zasedanje."

Kao jednu od najvećih nepravilnosti, opozicija ističe neprihvatanje mandata Milanu Pašiću, izabranom na listi Demokratske stranke, kome je Izborna komisija mesec dana ranije izdala rešenje da je odbornik.

"Običaj je da se novom odborniku mandat potvrdi na početku sednice, što ovde nije učinjeno. Podnećemo žalbe nadležnim ministarstvima i Upravnom sudu", kaže Milan Pašić.

Skupština opštine Žitište je juna prošle godine za predsednika izabrala Dušana Milićeva (SPS). Pre mesec i po dana došlo je do prve smene vlasi i na čelo opštine je došao Ljubinko Petković (DS).

Petković je na poslednjoj sednici, nakon višesatne rasprave podneo ostavku, a potom je Vučurevića podržalo 19 od ukupno 31 odbornika Skupština opštine Žitište.

rts.zrenjanin@rts.rs
+381 23 534-566

  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво