Čitaj mi!

Ponovo vlasnici

Zakonom o restituciji danas je u Kraljevu izvršen prvi povraćaj nacionalizovane imovine, a rešenje o vraćanju vlasništva nad lokalom, koji je nacionalizovan 1959. godine, bivšem vlasniku Svetozaru Sulejmanoviću uručio je regionalni direktor Agencije za restituciju u Kragujevcu, Veljko Jovanović.

U Kraljevu je danas vraćen prvi nacionalizovani objekat. U svoj posed u centru grada ušao je Svetozar Sulejmanović, kome je vraćano vlasništvo nad lokalom, nacionalizovanim davne 1959.godine.

Pola veka se i Slavoljub Tairović prepisivao sa državom, nadao, gubio veru i u sedamdesetsedmoj godini života dočekao pravdu. Lokal u centru grada, kaže, oduzeli su mu odmah po povratku iz vojske.

Njegov otac Vladislav Tairović kupio je ovaj lokal i još nekoliko nekretnina od novca koji je zaradio kao kopač zlata u Brazilu početkom 20. veka, a pogubljen je u masovnom streljanju Kraljevčana oktobra 1941. godine.

Ključeve lokala od sedamdeset kvadrata, u kojima je sada prodavnica Industrije obuće Beograd, Sulejmanovićima je uručio gradonačelnik Kraljeva.

U praksi se pokazalo da je najveća smetnja za vraćanje imovine realan život. Regionalni direktor za restituciju u Kragujevcu Veljko Jovanović kaže da je problem u tome što su objekti dograđivani, menjali su vlasnika ili su srušeni.  

Rešenje o vraćanju vlasništva nad ovim lokalom, nacionalizovan 1959. godine je prvo koje je doneto u Kraljevu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 19. dec 2012, 22:56) - Ero Od Bakionice [neregistrovani]

Pretrgli se Vracajuci plen

Sve sto se izgradi ili dogradi na tudjoj zemlji ili zgradi pripada prvobitnom vlasniku iste. Toliko o pravdi