Za život bez nasilja

Kragujevačka policija je, u saradnji sa partnerima iz lokalne zajednice, pokrenula projekat "Za život bez nasilja", čiji je cilj borba protiv vrašnjačkog nasilja, sprečavanje maloletničke delinkvencije i drugih vidova nasilničkog ponašanja među mladima.

Projekat "Život bez nasilja" je nastavak programa "Da li znate gde su vam deca" koju je Policijska uprava Kragujevac realizovala u saradnji sa roditeljima osnovaca i srednjoškolaca.

Projekat "Za život bez nasilja" sprovodi se u saradnji sa misijom OEBS-a u našoj zemlji.

"OEBS je, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, radio analizu o bezbednosnim problemima, i za poslednje tri godine MUP je druga institucija po poverenju građana, zahvaljujući dobrim rezultatima u borbi protiv kriminala", naveo je rukovodilac programa Robert Pazos. "Na lokalnom nivou, efekti ovih akcija biće poznati po okončanju projekta."

Kragujevac je najbezbedniji grad u Srbiji, rekao je Ivan Đorović, načelnik Policijske uprave Kragujevac.

"Kragujevac je i dalje na onom mestu na kojem je bio svih prethodnih godina, i za sada ni jedan drugi grad nema epitet najbezbednijeg u Srbiji. Nastojaćemo da zadržimo taj epitet i dalje", naglasio je Ćorović. "Ovim aktivnostima, pre svega preventivnim, želimo da održimo stanje opšte bezbednosti u gradu."

Ciljna grupa u ovom projektu su mladi uzrasta od 14 do 18 godina. Prva u nizu edukativnih tribina biće održana u Prvoj tehničkoj školi u Kragujevcu. U projekat će biti uključeno šest osnovnih i srednjih škola, a planirano je da akcija traje do kraja oktobra.

Na projektu "Život bez nasilja" sarađuju osnovne i srednje škole, roditelji, lokalna samouprava, Kancelarija za mlade, Crveni krst, Centar za socijalni rad i Školska uprava.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 25. sep 2012, 12:53) - anonymous [neregistrovani]

cestitka

bravo ivane