Читај ми!

Treća smena vlasti u Aleksandrovcu

Nakon 13 dana, koliko mu je trajao poslednji mandat na mestu predsednika opštine Aleksandrovac, od funkcije i bivših koaliciono-stranačkih kolega oprostio se socijalista Jugoslav Stajkovac iz GG "Pokret za Župu", najavivši da će biti konstruktivna opozicija.

Takvoj odluci svi su se nadali, ali ne i najavi zvaničnog povratka odborničke grupe "Pokreta za Župu" na političku scenu Aleksandrovca. Iako je više puta javno izrečeno, da su odbornici tog Pokreta postali članovi SPS-a, danas  je to demantovano.

"Naša odbornička grupa pripojila se odborničkoj grupi SPS-a kada smo pravili koaliciju. Možete proveriti, nijedan član odborničke grupe Pokreta za Župu nije pristupio SPS-u. To je sasvim sigurno", kaže Jugoslav Stajkovac.

Predsednik OO SPS Aleksandrovac Novica Adamović kaže da oni jesu u SPS-u, a da će o njihovom statusu odlučivati Opštinski odbor SPS Aleksandrovac.

Ako i ima nedoumice oko statusa 26 odbornika koji su SPS-u pomogli u stvaranju prethodne skupštinske većine, za one koji su u njoj sada dileme nema. Sa 32 od 59 odbornika formirali su je naprednjaci, socijalisti, demokrate, odbornici Ujedinjenih regiona i GG "Za bogatu Župu".

"Ja očekujem da će ova vlast biti trajnija, jer je posle tri meseca raznih kombinacija i prekomponovanja, došlo vreme da se ozbiljno radi i mi smo to ozbiljno shvatili. Ovakvom odlukom zadovoljni su i u Beogradu", dodao je Adamović.

Po ugledu na republičke, izabrani lokalni organi vlasti, direktori javnih preduzeća i ustanova, a o prvim koracima koje će preduzeti novi predsednik opštine Aleksandrovac Dragan Blagojević kaže da je došlo vreme da ovim političkim zavrzlamama dođe kraj.

"Nadam se da ćemo u ovom kratkom vremenskom roku uraditi sve što treba da Župska berba bude u punom sjaju, a odmah posle nje sučemo rukave i hvatamo se ukoštac sa problemima koji su se u zadnjih šest meseci zaista malo rešavali", kaže Blagojević.

Kako se za 49. berbu pripremala dojučerašnja vlast i hoće li nova sve na vreme privesti kraju, videće se već u četvrtak, kada zvanično, počinje najveća svetkovina Župskih vinara i vinogradara.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво