Čitaj mi!

Fabrika džinsa u Leskovcu

U pogonima leskovačkog Leteksa, gde se nekada proizvodio najbolji štof na Balkanu, sada se, već pet meseci, proizvodi najkvalitetniji džins. Kompanija "Džinsi Taner" iz Turske, koja posluje pod nazivom "Džinsi Srbija", izvozi robu za Italiju.

Turska kompanija "Džinsi Taner" koja od pre šest meseci u Leskovcu posluje pod nazivom "Džinsi Srbija" planira da u ovom gradu naredne godine otvori novu fabriku, a ove nedelje krenuo je i izvozni posao za Italiju.

U preduzeću "Džinsi Srbija" radi pedeset radnika, a već do kraja januara vlasnik Taner Bujukčan, koji ima veliku kompaniju u Istanbulu, planira da utrostruči broj zaposlenih. Kada posla ima zadvoljan je, kažu vlasnik, a i radnici.

"Ja sam prezadovoljna uslovima rada. Plate su redovne, vlasnik je korektan i nadam se da će tako biti i ubuduće", kaže radnica Ljiljana Bogdanović.

Iz Leskovca put Italije krenula je prva isporuka najkvalitetnijeg džinsa. Ovo je samo početak, jer, kako najavljuju u ovom preduzeću, značajniji izvozni poslovi realizovaće se 2012. godine.

"Mi smo prezadovoljni kvalitetom radne snage. Naredne godine direktno iz Leskovca naš džins izvozićemo ne samo u Italiju, nego i Nemačku, Holandiju i Norvešku", kaže Taner Bujukčan vlasnik kompanija "Džinsi Srbija".

Kompanija "Džinsi Istanbul" došla je u Leskovac juna ove godine, a zbog izuzetno dobre saradnje sa lokalnom samoupravom i zbog kvalitetne radne snage Turci planiraju da u severnoj industriskoj zoni izgrade potpuno novu fabriku.

"Nova fabrika imaće preko 22.000 kvadrata i u njoj će raditi 1.150 radnika. To će biti najveća grinfild investicija u Leskovcu i zbog toga sam izuzetno zadovoljan", ističe gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić.

Nova fabrika "Džinsi Srbija" nalaziće se pored fabrike nemačke kompanije "Falke" koja će sa probnom proizvodnjom čarapa krenuti za koji dan. Tako će severna industrijska zona propala devedestih godina prerasti u savremeni tehnološko-prehrambeni park jedinstven u našoj zemlji.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 15. dec 2014, 20:52) - Sulejman [neregistrovani]

robovlasnistvo

Sve je to lepo da se otvaraju radna mesta ali zavirite malo i videcete kako se izrabljuju nasi radnici..dakle ovako stoje stvari,skinu te sa zavoda,dobiju neki novac zbog toga a onda radis po 11 sata od 07h do 18.00h kad dolazis upisujes se u 7h a kad izlazis u 18h upisujes se kao da si izaso u 15h..ko je malo fizicki slabiji od drugih on napusti vrlo brzo,oni opet skinu nekog sa zavoda i uzmu novac za to i tako im super ide...plata je 20200 a sa prekovremeni 25000 radi se i subotom doduse do 3h..

(utorak, 22. jan 2013, 09:47) - anonymous [neregistrovani]

pozdrav

vredne su leskovcanke oduvek bile
tako je i sada

(četvrtak, 29. dec 2011, 23:20) - Petkutin [neregistrovani]

Nek je sa srecom

Samo nek se otvaraju radna mesta, da narod ima posao,Leskovcani zelim Vam puno uspeha u radu.Made in Serbia!Made in Leskovac!EEEJ

(četvrtak, 29. dec 2011, 07:25) - anonymous [neregistrovani]

hmm

naravno da je prezadovoljan,dobio je kvalitetnu i jeftinu radnu snagu!

(četvrtak, 29. dec 2011, 00:21) - marija [neregistrovani]

fabrika leteks

I ja isto nisam znala,a iz Leskovca sam...

(sreda, 28. dec 2011, 23:52) - anonymous [neregistrovani]

leskovcanin

evo ja sam iz leskovca a pojma nisam imao da to ima kod nas...ali stvarno.pozdrav

div id="adoceanrsvdcfhklggd">