Читај ми!

Kontramiting u Vašingtonu, okupili se da brane Trampa

Pristalice predsednika Donalda Trampa okupile su se u Vašingtonu na protestu protiv, kako navode, "izborne krađe" na predsedničkim izborima. Demonstranti su šetali od Trga slobode u blizini Bele kuće do zgrade američkog Vrhovnog suda na Kapitolu. Sa druge strane, Džo Bajden je novinarima u Delavaru rekao da se približava formiranju svog kabineta.

Skup podrške Donaldu Trampu u Vašingtonu i drugim gradovima okupio je predsednikove pristalice, među kojima su pripadnici krajnje desnice, kao i grupe "Ponosni dečaci" i "Čuvari zakletve", javlja Rojters.

Demonstranti su došli iz raznih krajeva zemlje – uključujući Arizonu, Džordžiju, Nevadu, Floridu, Pensilvaniju i Merilend.

Organizatori su protestima dali različita imena, kao što su "Marš za Trampa", "Milionski MAGA marš". MAGA je akronim za slogan Trampove kampanje – "Učiniti Ameriku ponovo velikom" (Make America Great Again). 

Građani su se, uzvikujući "Zaustavite krađu!" i "Mi smo šampioni!", uputili od Trga slobode u blizini Bele kuće do zgrade američkog Vrhovnog suda na Kapitolu.

Trampov automobil je na putu do njegovog golf terena prošao pored demonstranata u centru Vašingtona. Oni su skandirali "SAD!" i "Još četiri godine!" dok je predsednička kolona vozila prolazila pored njih.

Na snimku se vidi Tramp, sa crvenom bejzbol kapom, kako iz predsedničke limuzine maše pristalicama.

Sa druge strane, demonstranti protiv Trampa okupili su se ispred njegovog golf terena, mahali su natpisima, poput "Glasali smo – otpušteni ste".

Nije bilo izveštaja o većim incidentima.

U međuvremenu, Džo Bajden je novinarima u Delavaru rekao da se približava formiranju svog kabineta.

Širom zemlje je i ranije održano više skupova podrške Trampu, otkako je Bajden proglašen za pobednika 7. novembra, ali oni su bili malobrojni i proticali su sa malo incidenata, navodi Rojters.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво