Читај ми!

Reakcije iz regiona na Bajdenovu pobedu

Presedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je Džou Bajdenu pobedu na izborima za predsednika SAD. Premijer Slovenije Janez Janša kaže da se slavi pobednik predsedničkih izbora, a da sudovi još nisu odlučili o žalbama.

Mediji su juče Bajdena proglasili pobednikom predsedničkih izbora u SAD. Biću predsednik koji teži tome da ne deli ljudi nego da ih ujedinjuje, koji ne vidi crvene i plave države nego samo Sjedinjene Države, rekao je Džo Bajden, obraćajući se pristalicama u rodnom Vilmingtonu.

Iz regiona stižu čestitke. Presedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović čestitao je Džou Bajdenu pobedu na izborima za predsednika SAD. 

"Vi ste dokazani prijatelj BiH i to ste potvrdili u razdoblju kada ste kao senator snažno bili na strani BiH, kao i u razdoblju kada ste obavljali dužnost potpredsednika SAD", piše u Džaferovićevoj čestitki, prenela je Hina.

Kao što je to ranije učinio i hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić, i Džaferović je ocenio da će Bajdenova pobeda biti novi podsticaj napretku BiH na putu ka članstvu u EU i NATO-u.

Premijer Slovenije Janez Janša kaže da je zanimljivo da se slavi pobednik predsedničkih izbora u SAD, a da sudovi još nisu odlučili o žalbama.

"Zanimljivo. Žalbe su podnesene u svim američkim državama s tesnim rezultatom. Sudovi još nisu ni počeli da odlučuju. Ipak, glavni američki mediji (a ne neko zvanično telo) proglašavaju pobednika. Čestitke stižu sa svih strana. E, to je vladavina prava", napisao je Janša na Tviteru.

Janša je još sredinom nedelje preko društvenih mreža čestitao Donaldu Trampu na pobedi, navodeći da je "sasvim jasno" da će novi mandat pripasti republikanskom kandidatu.

Predsednik Slovenije Borut Pahor čestitao je sinoć Džou Bajdenu pobedu i izrazio optimizam u pogledu budućih odnosa.

Mandatar za sastav crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić čestitao je Džou Bajdenu i Kamali Heris na izbornom rezultatu.

"Deleći zajedničke vrednosti demokratije, slobode i socijalne pravde, radujemo se budućoj saradnji sa Vašom administracijom, posvećeni jačanju naših bilateralnih odnosa i celokupnog transatlantskog partnerstva", napisao je Krivokapić na svom Tviter profilu.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво