Читај ми!

Neizvestan ishod izbora u SAD, obe strane najavljuju nastavak borbe na sudu

Brojanje glasova na predsedničkim izborima u SAD još nije završeno. Prema elektorskim glasovima, Džo Bajden vodi sa 253, dok Tramp ima 214, piše "Njujork tajms". Za pobedu je neophodno 270 elektorskih glasova. Međutim, pobednik izbora mogao bi, prema najavama koje stižu iz izbornih štabova, da bude odlučen na sudu.

Kandidat Demokratske stranke Džozef Bajden preuzeo je vođstvo u ključnim državama u kojima je na početku prednost imao kandidat republikanaca Donald Tramp – najpre u Viskonsinu, a potom i u Mičigenu.

Prednost Donalda Trampa u Pensilvaniji, državi koja nosi 20 elektorskih glasova, smanjila se, a Bajden ima velike šanse da prestigne Trampa, pošto se očekuje da preostali glasovi budu većinski u korist demokrate, piše Njujork tajms.

Prema elektorskim glasovima, Džo Bajden vodi sa 253, dok Tramp ima 214, piše Njujork tajms.

Izborni štab predsednika Trampa podneo je zahtev da se u Mičigenu zaustavi brojanje glasačkih listića dok im se ne odobri pristup.

Tramp traži obustavu prebrojavanja glasova i u Pensilvaniji i ponovno brojanje u Viskonsinu.

Demokratski kandidat Džo Bajden pozvao je pristalice da daju finansijski doprinos akciji njegove kampanje za zaštitu izbora u slučaju moguće pravne bitke.

Bajden je u obraćanju javnosti poručio da samo volja naroda odlučuje ko će biti predsednik.

Što se tiče izbora novih senatora, Suzan Kolins iz Republikanske partije ponovo je izabrana u Mejnu, čime su, prema pisanju Njujork tajmsa, raspršene nade demokrata za preuzimanje kontrole nad Senatom.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара