Читај ми!

Bliži se trenutak odluke, Tramp i Bajden u finišu kampanje

Na američkim predsedničkim izborima do ponedeljka ujutro je glasalo 96.235.685 birača, od čega 33 miliona glasalo lično, a 62 miliona je glasalo poštom, objavila je organizacija Američki izborni projekat. Dok se bliži trenutak odluke, Donald Tramp i Džozef Bajden šalju poslednje poruke glasačima.

Dopisnik RTS-a Nenad Zafirović, proveravao je kako protiče glasanje u Virdžiniji i Merilendu. 

Građani u tim državama kažu da su glasali za Donalda Trampa pre svega iz ekonomskih razloga, što se ocenjuje kao iznenađenje, s obzirom na to da od 1988. nijedan republikanac nije osvojio državu Merilend.

Navodi i da su kandidati za predsednika SAD tokom predizborne kampanje pre svega stavljali akcenat na sopstvene razlike. Dok je predsednik Tramp isticao sve svoje uspehe koje je postigao tokom četiri godine vladavine, Džo Bajden je isticao da je Donald Tramp unazadio zemlju i da nije ništa preduzeo u borbi protiv koronavirusa.

Tramp traži novi mandat 

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država je tokom svog poslednjeg predizbornog mitinga poručio da ga je virus iz Kine sprečio da uradi sve što je planirao. 

"Sada imamo priliku da sledeće godine uradimo nešto bolje nego prošlih godina. A onda nas je udarila kuga iz Kine. Nikada to nećemo zaboraviti. I gradićemo ono što niko nije smatrao da je moguće i biti najnaprednija, vodeća zemlja u svetu", naveo je Tramp.

Kako kaže, Bajden je zasnovao kampanju na tvrdnji da će podići poreze. 

"Bajden je jedini kandidat koji je zasnovao kampanju na tvrdnji: Ja ću podići poreze ili kako Bajden kaže: Ja ću izbrisati 2. amandman. Mi nećemo. Vi znate da nećemo... A onda ode u Pensilvaniju i kaže: Samo sam se šalio", podsetio je Tramp.

Bajdenova predizborna obećanja 

Kandidat za predsednika SAD Džozef Bajden navodi da Amerikanci žele bolju zemlju.

"Mi biramo bolju zemlju. To je ono što velika većina Amerikanaca želi. Ne postoji ništa čime biste zaplašili Amerikance i omeli ih u nečemu što oni žele, za šta su glasali. Ne možete ih zaplašiti, za njih je glasanje izazov, jer glasovi koji su namešteni se neće računati. A to ne može da se desi, jer je 90 miliona ljudi već glasalo, 90 miliona je dalo svoj glas", naveo je Bajden.

Građanima je poručio da će se njihov glas čuti ukoliko on bude izabran za predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

"Računam na sve vas i obećavam, ukoliko mene izaberete, preuzeću odgovornost kad pogrešim. Priznaću. I krenuću napred. Ovo je zemlja u kojoj možemo učiniti sve ono što želimo. Jedina stvar koja može pobediti Ameriku je Amerika. Niko drugi je ne može poraziti", poručio je Bajden.

Na američkim predsedničkim izborima do ponedeljka ujutro je glasalo 96.235.685 birača, od čega 33 miliona glasalo lično, a 62 miliona je glasalo poštom. 

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара