Читај ми!

Živković: Opozicija poražena na izborima

Na proteklim izborima opozicija je teško poražena, rekao lider Nove stranke Zoran Živković. Kao jednog od glavnih krivaca za loš rezultat liste oko DS-a, Živković naveo predsednika NDS-a Borisa Tadića.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da je opozicija teško poražena na proteklim vanrednim parlamentarnim izborima i izborima za Beograd i dodao da rezultati koje je postigla lista na kojoj je bila ta partija pre predstavljaju poraz nego povod za zadovoljstvo.

Živković je, kao jednog od glavnih krivaca za loš rezultat liste oko DS-a, predstavio predsednika NDS-a Borisa Tadića.

Na prvoj konferenciji za novinare posle izbora, Živković je rekao da su izbori bili legitimni, jer je pokazana volja građana Srbije, uz neke primećene nedostatke, kao što su bili "mala kupovina glasova i kampanja demonizacije DS-a i njene liste".

Rezultati su, prema njegovim rečima, opasni u smislu da, kako je naglasio, postoji praktično apsolutna vlast i na nivou Srbije i Beograda u rukama jedne stranke, jednog pojedinca.

"To je volja naroda i nemamo primedbe, ali u državi gde su institucije još krhke, više fasada nego suština, jako je opasno da je vlast u rukama jednog čoveka", poručio je Živković.

Kada je reč o lošem rezultatu liste oko DS-a, ukazao je da je razlog za to u lošoj vlasti Tadićevog DS-a.

"Ta vlast je bila loša pre svega jer nije radila svoj posao, nije vršila neophodne reforme u tom dugom perodu njegove vladavine, kao i što su činjeni drugi postupci koji su se sveli na to da je oživljena miloševićevska politika 90-tih", objasnio je Živković, dodajući da je Tadić "na političku scenu stavio dva relikta prošlosti i dozvolio njihovo pranje od mračne prošlosti".

Nova stranka je, prema Živkovićevim rečima, doprinela da lista oko DS-a pređe cenzus.

"Mi nećemo biti kritizeri vlasti, već kao i do sada argumentovana opozicija i alternativa vlasti", poručio je Živković.

Što se tiče stranaka koje nisu prešle cenzus, Živković je ocenio da je tome doprinela sujeta stranaka i njihovih lidera, kao i koketiranje sa liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem.

Najavio je da će Nova stranka početi delovanje u parlamentu u poslaničkom klubu liste sa kojom je izašla na izbore.

S tim u vezi je predstavio Vladimira Pavićevića, koji će zajedno sa njim biti poslanik Nove stranke u novom sazivu skupštine, i Aleksandru Hristić koja će biti odbornik u skupštini grada Beograda.

Hristić je rekla da su komunalni problemi problemi svih građana Beograda i da će se ona boriti za njihovo rešenje i dodala da je potrebna decentralizacija gradske uprave i stvaranje novih opština.

Pavićević je istakao da narodni poslanik mora dostojno da obavlja svoju funkciju i da se dostojno pridržava principa odgovornosti i stručnosti.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво