Читај ми!

Ugljanin očekuje poziv za učešće u vladi

Sulejman Ugljanin zadovoljan je ostvarenim izbornim rezultatom i očekuje poziv predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da učestvuje u budućoj vladi.

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je u Novom Pazaru da je zadovoljan ostvarenim izbornim rezultatom i da očekuje poziv predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da učestvuje u budućoj vladi.

Ugljanin je ocenio da je rezultat SDA Sandžaka značajniji zbog činjenice da su jedina bošnjačka stranka koja je samostalno izašla na izbore.

"Na izbore smo izašli samostalno, kao bošnjačka stranka koja 24 godine u kontinuitetu štiti interese Bošnjaka u Srbiji. Narod nam je ukazao veliko poverenje. Od svih stranaka u Sandžaku imali smo najbolji rezultat i ponosni smo zbog toga", rekao je Ugljanin na konferenciji za novinare.

On je naveo i da je izborni rezultat njegove partije plod rada na održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja u Srbiji, a u koja spadaju i sandžačke opštine.

Ugljanin zbog toga očekuje i poziv lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da učestvuje u radu buduće vlade.

"S obzirom na velike rezultate koje smo ostvarili na održivom razvoju nedovoljno razvijenih područja u Srbiji i to sa veoma malim i jeftinim, ali sposobnim timom, sa punim pravom očekujem da nas Vučić pozove", rekao je Ugljanin.

On je dodao i da je SDA Sandžaka, kao bošnjačka manjinska strana, prethodnoj vladi dala demokratski legitimitet i da i oni dele zasluge za uspehe koje je ona postigla.

Prema poslednjim podacima Republičke izborne komisije (RIK), SDA Sandžaka osvojila je 34.015 glasova, odnosno tri poslanička mandata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво