Читај ми!

RIK proglasio listu LDP-a

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras izbornu listu "Čedomir Jovanović - LDP, BDZS, SDU", koja će biti četvrta na zbirnoj izbornoj listi na vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta.

RIK proglasio listu "Čedomir Jovanović - LDP-BDZS-SDU" za vanredne parlamentarne izbore koji će se održati 16. marta.

Potpredsednik LDP-a Bojan Đurić najavio je da "kampanju neće voditi otvarajući frontove, kao i da neće pristajati na onu vrstu političkog blata koju pokušavaju da naprave sve druge stranke u ovom trenutku u Srbiji".

On je istakao da LDP želi da u ovoj kampanji unese pozitivnu energiju, da afirmiše nove ljude i da takvom dinamičnom kampanjom dođe do rezultata koji će ovoj listi omogućiti da bude odlučujuća lista posle izbora.

"Apsolutno najvažnija stvar za Srbiju u ovom trenutku je kakvo će biti to jutro 17. marta. Da li će rezultati ovih izbora, pre svega liste koju smo danas predali, omogućiti novi optimizam u Srbiji, novu pozitivnu energiju i novu mogućnost da efikasno obavimo sve poslove koji su godinama ili decenijama odlagani", naglasio je Đurić u saopštenju.

Đurić je istakao da će kampanja koju će voditi biti vrlo dinamična, pozitivna, s ciljem da se dođe do svakog građanina Srbije.

"Ovo je zemlja u kojoj je 800.000 nezaposlenih, zemlja s ogromnim javnim dugom, velikim problemima zaostalosti, izbegavanja modernizacije, zemlja koja je na evropskom putu suočena s mnogim problemima. Političarima koji se kandiduju na ovim izborima osnovni je zadatak da te probleme počnu da rešavaju", rekao je Đurić.

Kako je istakao, to će biti osnovni moto kampanje, što je deviza svih susreta s građanima.

Jovanović: Ustavna reforma preduslov za rešavanje problema

Lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao je da u Novom Sadu da je ustavna reforma preduslov za rešavanje ključnih problema u našoj zemlji i založio se za "drugačije organizovanu Vojvodinu u drugačije organizovanoj Srbiji".

Ustav iz 2006. godine je "temelj ovog pogrešnog sistema" i neće biti ništa od želja i planova za rešavanje krupnih ekonomskih problema, izgradnju infrastrukture, unapređivanje zdravstvenog i penzionog sistema ukoliko Ustav ne bude promenjen, rekao je lider LDP-a na konferenciji za novinare.

Ističući veliki značaj predstojećih parlamentarnih izbora u tom pogledu, Jovanović je naglasio da je 16. mart velika šansa za Srbiju i Vojvodinu i dodao da je LDP dovoljno organizovana i spremna da je iskoristi.

"Šesnaesti mart treba da bude odgovor na 2006-tu, kao i na svih ovih 25 propuštenih godina", rekao je lider LDP-a ističući da "nema ništa od evropske Srbije ukoliko je ona izgrađena na sistemu koji je bio proizvod dogovora Koštunice, Tadića i Šešelja u Hagu".

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво