Dvogodišnjaci „pobegli" iz vrtića i seli na prugu

Dva dečaka od po dve godine, koja su pobegla iz vrtića u kalifornijskom gradu Anahajmu, nađena su kako se igraju na aktivnoj železničkoj pruzi. Vaspitači iz vrtića nisu odreagovali, niti obavestili roditelje ni dva sata nakon što su im deca nestala.

Socijalna služba države Kalifornije pokrenula je juče istragu da bi se utvrdilo kako i čijom krivicom su dva dečaka od po 2 godine neopaženo iskrala iz obdaništa „YMCA Children's Station" u gradu Anahajmu i završila igrajući se na pruzi, a da to niko satima ne primeti ili ne odreaguje!

Dečaci su najverovatnije iskoristili trenutak nepažnje vaspitača i „pobegli" iz vrtića kroz loše povezanu žičanu ogradu. Zatim su seli na obližnju prugu kako bi se na miru poigrali.

Ljudi iz komšiluka su ubrzo primetili dečake, sklonili ih sa pruge i pozvali policiju.

Narednik anahajmske policije Rik Martinez potvrdio je da su primili dva poziva od jednog muškarca i jedne žene u popodnevnim satima, prvi u 16.23.

Neimenovani par je ostao uz decu sve do dolaska patrole.

Dečaci su pronađeni kilometar i 600 metara dalje, što znači da su hodali najmanje pola sata niz prugu, do mesta gde su seli na šine.

Rozi Mendez (36), majka jednog od dečaka, kaže da je, kao i obično, koji minut posle 17 časova došla po dete.

„Najčešće vidim Erika kako se igra sa ostalom decom na igralištu, ali ovoga puta ga nije bilo. Pomislila sam da je u učionici", uzbuđeno prepričava majka.

Međutim, ni tamo ga nije bilo.

Tada je od osoblja vrtića dobila zapanjujuć odgovor „da je njen sin nekako nestao oko 15 časova, dok su bili napolju"!

Par minuta kasnije dečake je dovezla policija.

Džon Gastafero, portparol Udruženja hrišćanske omladine, koje je nadležno za vrtić, izjavio je da su i oni pokrenuli istragu o slučaju.

„Vršimo temeljnu istragu, preispitujemo sve bezbednosne procedure i činimo sve što je u našoj moći da bismo bili sigurni da se ovako nešto nikada više neće ponoviti", rekao je Gastafero koji pokušava da ubedi roditelje da dece nije bilo samo pola sata. 

Inače, njihov program je subvencionisan da bi se siromašnijim porodicama pružile besplatne usluge ili veoma niske cene.

U međuvremenu je, Lizelda Lopez, portparolka socijalne službe, novinarima rekla da njihovo odeljenje za odobravanje dozvola za rad ovakvim ustanovama temeljno istražuje incident.

Rupa na ogradi je istoga dana zatvorena.

Prigradski vozovi tom prugom u popodnevnim časovima radnim danom prolaze na svakih pola sata. Nadležni kažu da, još uvek iz nepoznatih razloga, voz nije prošao dok su dečaci hodali niz prugu.

Bog zaista čuva decu!

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво