Читај ми!

Laušević traži ponavljanje postupka

Odbrana Žarka Lauševića zatražila "nepravo ponavljanje sudskog postupka" u kojem se poznati glumac tereti za smrt dvojice i ranjavanje jednog mladića u Podgorici 1993. godine.

Višem sudu u Beogradu podnet zahtev za ponavljanje sudskog postupka Žarku Lauševiću, koji se tereti za smrt dvojice i ranjavanje jednog mladića 1993. godine u Podgorici.

Portparolka Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić izjavila je Tanjugu da je zahtev sudu stigao 12. jula, ali da je krivično vanpretresno veće od Lauševićevog branioca zatražilo da dostavi originalnu dokumentaciju, pošto je priložio kopije.

Posle toga sud će doneti odluku o zahtevu, dodala je Ristićeva i ukazala da je reč o takozvanom "nepravom ponavljanju postupka" u kom se ne otvara ponovo glavni pretres, odnosno ne dolazi do suđenja.

Sud je ranije odbio zahtev Lauševićeve odbrane za vanredno ublažavanje kazne od 13 godina zatvora na koju je, posle više ukidanih presuda, pravosnažno osuđen u Crnoj Gori 2001. zbog prekoračenja nužne odbrane u obračunu, u noći između 30. i 31. jula u podgoričkom kafiću "Epl".

Laušević je u Srbiji slobodan čovek, pošto je usvojen zahtev republičkog tužioca za odlaganje izvršenja zatvorske kazne i istovremeno povučena poternica koja je za njim bila raspisana.

Posle više izrečenih presuda koje su ukidane pred Vrhovnim sudom Crne Gore, Laušević je 2001. godine pravosnažno osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 13 godina, zbog prekoračenja nužne odbrane. On je u pritvoru, do izricanja prvostepene presude, proveo četiri i po godine.

Laušević je, u noći između 30. i 31. jula 1993. godine, u podgoričkom kafiću "Epl", ubio Dragora Pejovića (20) i Radovana Vučinića (19) i ranio Andriju Kažića. U obračunu je njegov brat Branimir ispalio jedan metak, koji nije pogodio nikoga.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара