Читај ми!

Svedočenje u Džajićevu korist

Nekadašnji predsednik UO FK "Crvena zvezda" Čedomir Petrović, pred Višim sudom u Beogradu, svedočio da Dragan Džajić, kome se sudi zbog sumnje za protivpravno prisvajanje novca od transfera fudbalera u strane klubove, nije finansijski oštetio "Crvenu zvezdu".

Dragan Džajić nije oštetio "Crvenu zvezdu" niti je klub ikada podneo neki odštetni zahtev protiv njega, posvedočio je pred Višim sudom u Beogradu nekadašnji predsednik Upravnog odbora FK "Crvena zvezda", Čedomir Petrović.

Svedočeći na suđenju bivšem direktoru "Crvene zvezde" Draganu Džajiću i dvojici njegovih saradnika, Petrović koji je bio predsednik UO Crvene zvezde od 1989. do 1998, a do 2004. godine član UO, rekao je da se Džajić u to vreme nije bavio finansijama već da je bio sportski direktor kluba.

Džajiću, bivšem finansijskom direktoru i prvom sekretaru "Crvene zvezde" Vladimiru Cvetkoviću i Milošu Marinkoviću, kao i fudbalskom menadžeru Ranku Stojiću sudi se zbog sumnje da su protivpravno prisvojili oko osam miliona evra od transfera Gorana Drulića, Zorana Njeguša, Perice Ognjenovića i Ivana Dudića u strane klubove.

"Nijedan fudbaler nije prodat bez znanja i odluke UO i 'Crvena zvezda' nikom nije ostala dužna. Uvek je naplaćivala sve ono što joj pripada a fudbalerima davala ono što njima sleduje čak i u tim teškim vremenima", rekao je Petrović.

Prema rečima Petrovića "Crvena zvezda" je u vreme njegovog mandata predsednika prodala između 80 do sto fudbalera u inostrastvo i nijedan nije bio prodat bez odobrenja UO. Džajić, Marinković i Cvetković i Stojić terete se za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, za koje je zaprećena kazna zatvora do 12 godina.

Nijedan od fudbalera, prema izjavama koje su dali novinarima posle saslušanja pred istražnim sudijom, nije teretio Džajića, Cvetkovića i Marinkovića, niti su ih optužili da su se okoristili njihovim novcem.

Džajić, Marinković i Cvetković uhapšeni su 5. februara 2008. godine i u pritvoru su proveli pet meseci.

Suđenje, na kom bi trebalo da se saslušaju fudbaleri, zakazano je za 6. i 8. decembar, dok bi 2. novembra sud ponovo trebalo da odlučuje o zahtevu tužilašva da se optuženima privremeno oduzme imovina, pošto je prva odluka o tome ukinuta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи