Читај ми!

Presuda protiv Cece pravosnažna

Folk pevačica Svetlana-Ceca Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić pravosnažno osuđene na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne. Odsluženje kazne moglo bi da počne već sutra.

Viši sud u Beogradu doneo je presudu kojom se, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice, folk pevačica Svetlana-Ceca Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljić proglašene su krivim i osuđene na godinu, odnosno, šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Presuda je pravosnažna i izvršna, jer su se i sestre i Tužilaštvo, sa kojim su zaključile sporazum, odrekli prava na žalbu, rečeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu.

Sestre će u toku odsluženja kazne, koja bi mogla da počne već sutra da se izvršava, nositi elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pratiti njihovo kretanje kako ne bi mogle da napuštaju svoje stanove bez posebnog odobrenja suda.

Prema sporazumu, Ražnatovićeva je priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se sa Tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

S obzirom na to da je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije "Sablja" 2003. godine, popularnoj pevačici ostalo je još osam meseci kazne koju će izdržati u svojoj kući u Ulici Ljutice Bogdana.

Novčani deo kazne u tri rate

Kaznu od milion i po evra sestre treba da plate solidarno i to na tri rate. Prvu ratu od 500.000 evra treba da plate u narednih 15 dana pošto im bude uručena presuda, drugu u istom iznosu u roku od šest meseci, a treću za godinu dana.

Kao garancija da će iznos kazne biti isplaćen biće stavljena hipoteka na njenu kuću u Ulici Ljutice Bogdana.

Više tužilaštvo u Beogradu krajem marta podiglo je optužnicu protiv Ražnatovićeve, a dve sedmice kasnije postiglo sporazum o priznanju krivice sa pevačicom i njenom sestrom.

Posle osam godina istrage, koja je više puta proširivana, osim Ražnatovićeve optužnicom su obuhvaćeni njena sestra i nekadašnji rukovodioci FK "Obilić" Dragiša Binić i Jovan Dimitrijević zbog prodaje jednog igrača.

Na optuženičkoj klupi ponovo 19. jula 

Sporazumom o priznanju krivice nisu obuhvaćeni Binić i Dimitrijević, tako da se proces protiv njih nastavlja. Oni su uložili prigovore na optužnicu, o kojima treba da odluči sud.

Posle podizanja optužnice, Više tužilaštvo je naložilo sprovođenje finansijske istrage protiv Ražnatovićeve i njenih saradnika, kako bi se utvrdilo da li je njena imovina veća od legalno stečenih prihoda, ali je posle zaključenja sporazuma i ta istraga obustavljena.

Ražnatovićeva će morati za napusti kućni zatvor 19. jula, zbog suđenja za nasilničko ponašanje pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Poznata pevačica biće na optuženičkoj klupi zajedno sa zetom Predragom Ocokoljićem.

Za nasilničko ponašanje Ražnatovićevoj i njenom zetu preti kazna do pet godina zatvora.

U pitanju je sukob koji je pre četiri godine izbio između Ražnatovićeve i Ocokoljića sa direktorom FK "Mladi proleter" Aleksandrom Olarevićem, koji je protiv njih i podneo krivičnu prijavu.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво