Ukinut pritvor članovima "stečajne mafije"

Bivši predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević i još dvoje optuženih za udruživanje u takozvanu "stečjanu mafiju" braniće se u daljem toku sudskog postupka sa slobode, pošto je Vrhovni sud Srbije saopštio da im je ukinuo pritvor.

"Vrhovni sud Srbije uvažio je žalbe optuženog Sekule Pijevčevića i njegovih branilaca, kao i branilaca optuženih Gorana Kljajevića i Jelice Živković, preinačio rešenje Posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu, ukinuo im pritvor i odredio da se optuženi odmah puste na slobodu", navedeno je u saopštenju.

Objašnjeno je da više ne postoje zakonski osnovi za produženje pritvora, koji se odnose na realnu opasnost od bekstva optuženih, postojanje posebno teških okolnosti i način izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Vrhovni sud je saopštio da se u donošenju odluke "rukovodio odredbama Zakona o krivičnom postupku koje propisuju da trajanje pritvora mora biti svedeno na najkraće potrebno vreme i da će sud ukinuti pritvor čim prestanu razlozi na osnovu kojih je određen".

Pripadnici "stečajne mafije" terete se za primanje i davanje mita, zloupotrebu službenog položaja i kršenje zakona od strane sudije.

Optužnicom je obuhvaćeno 36 osoba koje su malverzacijama u privredi i nezakonitim stečajnim postupcima oštetili državu za oko 50 miliona evra.

Bivši predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Kljajević, nekadašnja direktorka "Poštanske štedionice" Živkovićeva i direktor KEB banke Pijevčević uhapšeni su u aprilu 2006. godine i sudi im se za brojna krivična dela u oblasti privrednog kriminala i korupcije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи