Na mitingu povređeno 80 osoba, šteta oko 3 miliona dinara

U sukobu učesnika mitinga podrške Radovanu Karadžiću i policije, povređeno je 80 ljudi, od čega 54 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i 26 civila.

Direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije Branislav Stefanović rekao je da je u tom centru zbrinuto 74-oro povređenih, među kojima 51 policajc i 23-oje učesnika mitinga.

"Svi policajci su zbrinuti i poslati kućama, jedan civil je zbog povreda trbuha operisan, a dvojica su smeštena na odeljenju neurohirurgije zbog povreda glave", kazao je Stefanović.

U Vojno-medicinskoj akademiji je zbog posledica povreda tokom i posle sinoćnjih sukoba zbrinuto šestoro ljudi, od čega tri policajca i trojica učesnika mitinga.

Dvojica policajaca sa lakšim povredama primljena su sinoć, a jedan se zbog izloženosti suzavcu javio toksikološkom odeljenju ali je posle ukazane pomoći takođe upućen kući.

Među civilima koji su se javili VMA jedan je zbog psihijatrijskih problema, koje je imao i ranije, zadržan u bolnici, a sva trojica su se javili zbog tegoba nastalih od izloženosti suzavcem, rečeno je u informativnoj službi VMA.

Portparolka Gradskog zavoda za hitnu pomoć Nada Macura rekla je Beti da je ta služba prevezla 25-oro povređenih, od čega dva policajca i 23 civila.

Prema njenim rečima ostali povređeni prevoženi su u bolnice službenim i privatnim automobilima.

Među lakše povređenima su i dvojica novinara - snimatelj španske TV Oskar Martinez Forcada i novinar Miloš Đorolijeski.

Materijalna šteta u Beogradu oko tri miliona dinara

Uništeni su i oštećeni kontejneri, korpe, betonske kantice i druga oprema za odlaganje smeća, saopšteno je iz Uprave grada Beograda.

Kako se navodi u saopštenju, gradske komunalne službe su u rekordnom roku od samo par časova raščistile grad i omogućile normalno funkcionisanje gradskog saobraćaja.

Gradska čistoća je u toku noći i jutros angažovala više od 100 radnika, koji su uz pomoć četiri čistilice i troje cirkularnih kola očistili Trg Republike i odneli oko 70
kubika smeća.

Vršilac dužnosti generalnog direktora "Gradske čistoće", Zorica Petronijević, izjavila je da u toku protesta nisu uništeni novi plastični kontejneri, jer su oni uklonjeni iz centralne zone grada pre početka mitinga.

Uklonjeni su oštećeni kontejneri i montažne tezge sa ulica i očišćeni kolovozi od stakla, a pričinjena šteta je oko dva miliona dinara.

Prema rečima Dragomira Spasića, direktora u JKP Beograd put, polomljeno je pet semafora, sedam svetlećih znakova, dva svetleća stuba, kao i druga saobraćajna oprema u vrednosti od oko 655. 000 dinara.

Na površini koje odrava JKP Zelenilo -Beograd pričinjena je materijalna šteta od 300.000 dinara. Zahvaljujući dobroj organizaciji i koordinaciji, GSP nije imao nikakvu materijalnu štetu na svojim vozilima.

Šteta na razbijenom staklu na Beoizlogu Kulturnog centra Beograda procenjena je na oko 100.000 dinara, navodi se u saopštenju.

Rukovodilac Informativne službe JP "Beogradsko Zelenilo", Dragana Tucović Baranac, rekla je da je uništeno sezonsko cveće u žardinjerama na Trgu Republike, gde je dežurna služba tog preduzeća, nakon protesnog mitinga, očistila sve zelene površine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво